Yrjan Tangenes er med-gründer av appen Oiid. Foto: Lars-Erik Berg /produktbilde
Yrjan Tangenes er med-gründer av appen Oiid. Foto: Lars-Erik Berg /produktbilde

Kygo investererer millioner i musikkstartup fra Bergen

Publisert Sist oppdatert

Oiid henter 13 millioner kroner. Kygo skal fronte gründere som skal gjøre at artister får bedre betalt.

Shifter  har tidligere skrevet om Oiid, et nytt musikkformat i form av en app. Musikkformatet skal gjøre at artistene kan ta seg bedre betalt for musikken.

- I streamingtjenester som Spotify og på CD får man en ferdig mikset stereo-fil. Vi får flersporsinnspillingene, og gir de ut. Slik at man kan styre instrumentene selv. Eksempelvis kan man fjerne bassen eller trommene, og høre på låten i et nytt perspektiv, sa gründer Yrjan Tangenes til Shifter da selskapet hadde hentet 20 millioner kroner i fjor høst, og da varslet at de ville hente ytterligere 20 millioner.

Har fulgt med på Oiid

Nylig hentet selskapet 13 millioner kroner, og ingen ringere enn superstjerna Kyrre Gørvell-Dahll (25), bedre kjent som Kygo, er en av investorene, melder Dagens Næringsliv. Ifølge avisen sitter artisten på 4,5 prosent av aksjene.

- Vi har fulgt med på Oiid noen år allerede. De er en idé vi har tro på og som medfører merverdi for musikken, sier stefar Jan M. Bjordal til DN.

Ifølge stefaren som sammen med moren har ansvaret for å holde i forretningene til den verdenskjente musikeren, skal Kygo også være med å åpne dører for selskapet.

Etter hva DN erfarer, investerer Kygo tre millioner kroner direkte, men inngår også en separat avtale om å fronte Oiid.

Foruten Kygo eies selskapet 40 prosent av gründerne, Bergen Kommunale Pensjonskasse (8 %), SPV Sparebanken Vest (6 %), Holbergfondene (6 %), Bergen Live (4,5 %), Ole Eirik Lerøy (2,8 %) og Bergen Kommunes Buzz as (1,5 %)

 

Powered by Labrador CMS