Ekaterina Nikonova (Software Developer), Martin Ulleberg (Co-Founder & CTO) og Sasan Mameghani.
Ekaterina Nikonova (Software Developer), Martin Ulleberg (Co-Founder & CTO) og Sasan Mameghani.

Maindeck sikret millionbeløp: «Vi har konkurrenter, men ser fremdeles ingen konkurranse»

Publisert Sist oppdatert

Den maritime startupen med en svensk-iransk sunnmøring bak roret, dro i land over tre millioner kroner i forrige uke. Nå styrkes også mannskapet. 

På nyåret sikret selskapet den internasjonale aktøren Wilhelmsen Ship Management som sin første betalende kunde, bare to uker etter lansering av nytt verktøy.

Nå jubler selskapet over nye millioner, fra blant andre Vilhelm K. Vardøy, Trond Riiber Knudsen, 2M2D og StartupLab.

– Vi er utrolig fornøyde med miksen av investorer. Det er deilig å få sikret kapital til videre vekst, sier gründer Sasan Mameghani.

Maindeck er en plattform for å lage og distribuere prosjekt-spesifikasjoner på store skip.

– De som har ansvaret for å gjennomføre service på store skip, bruker i dag et sted mellom tre og ti dager på å gi et pristilbud. Det er ingen gjenbruk av data heller. Vår løsning gjør dette mye kjappere gjennom å standardisere og digitalisere data, har Mameghani tidligere forklart.

Les også: Sjømenn frykter ikke førerløse skip

100 skip innen påske

På sensommeren lanserte tjenesten «en drøss med nye funksjoner». Nå står ytterligere salg på agendaen.

– Vi har konkurrenter, men ser fremdeles ingen konkurranse. Det morsomme med eksisterende løsninger er at de er like gamle og monotone som teamene som står bak de, sier Mameghani.

Nå skal også teamet på tre, utvides med én ny utvikler.

– Målet er å nå 100 skip på Maindeck innen påske, så det er spennende tider fremover. Det er et veldig ambisiøst mål, men som vi vet er oppnåelig, sier Mameghani - og forklarer hvorfor:

– Maindeck er den eneste moderne «softwaren» i bransjen, det gir oss en klar fordel, og vi merker det på interessen, sier han.

Gründeren har tidligere delt av sin «elleville gründerreise» i Shifters podcast. Hans første selskap endte nemlig med trussel om søksmål fra Intel.

Les også: Johan Brand kaprer fullrigger: Legendarisk seilskute blir tech-skip