Deler av teamet i Vibbio. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Deler av teamet i Vibbio. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Vibbio rigger til ekspansjon: Lanserer nordisk videoplattform

Publisert Sist oppdatert

Videotech-selskapet inngår også et strategisk samarbeid med den globale publiseringsplattformen TwentyThree.

I midten av august ble første del av en ny nordisk satsning igangsatt, skriver Vibbio i en pressemelding.

På få uker har nærmere hundre frilansere i nordiske land signert seg opp i tjenesten, hvilket betyr at Vibbio nå har et solid fundament for å åpne dørene for fullt, ifølge gründer og administrerende direktør Marianne Bratt Ricketts:

– Frilansøkonomien er en global trend som har kommet for å bli, og plattformer som oss har mulighet til å skape store verdiøkende nettverk, som også kobler kunder med leverandører på en effektiv måte som gagner begge parter, sier hun.

Les også: Vibbio henter nye millioner, og øker bemanningen kraftig: Nytt land på gang

Ny plattform

Plattformen er en 3-i-1 løsning for bedrifter, der abonnentene får tilgang til et smart videoverktøy og eget mediebibliotek. Her kan brukerne samle alt av visuelt materiell, og enkelt skape en video - uten redigering eller andre kompliserte oppgaver.

I tillegg tilbyr plattformen en innebygget markedsplass med ekstratjenester.

– Det betyr at frilansere i tilhørige markeder kan melde seg inn, og tilby sine tjenester innen filming, tekstforfatting og oversetting til plattformkundene når disse har ønske om slik bistand, forklarer Bratt Ricketts.

Les også: Vibbio gjør gjennombrudd: Automatiserer vekk store deler av videojobben

Nordisk lansering

Nå lanseres verktøyet i hele Norden, med et mål å runde 200 kunder innen et år, og inntekter på 100 millioner kroner innen 2020, ifølge Finansavisen.

Selskapet inngår også et strategisk samarbeid med den globale video-markedsførings- og publiseringsplattformen TwentyThree, den danske video-startupen som Vibbios egen salgsdirektør ble hentet fra.

 Marianne Bratt Ricketts  i Vibbio. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Marianne Bratt Ricketts  i Vibbio. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

– Som software-selskap ser Vibbio helt klare fordeler med å integrere med strategiske partnerne. Det voksende video-behovet dekkes av mange ulike tilbydere og løsninger, og det er stor forskjell på selskapene som jobber innen publisering og analyse, versus Vibbio, som dekker innholds- og produksjonssiden, sier Bratt Ricketts.

Selskapet står nå midt i en finansieringsrunde med mål om å hente åtte millioner kroner. Pengene skal brukes til utvikling og vekst frem mot desember 2019.

Les også: Vibbio dobler inntektene og lanserer ny plattform der første storkunde allerede er ombord, men snur i Danmark

Powered by Labrador CMS