Netflix vil at alle skal velge bort TV helt: Planlegger reality-, dokumentar- og konkurranseserier
De av oss som fortsatt ser på TV, skal lokkes over på Netflix og vekk fra TV én gang for alle.
Inntil nå har dramaseriene "Stranger Things", "Narcos" og "The Crown" vært det Netflix har tjent milliarder på -- ved å få brukerne vekk fra TV-kanaler der man ikke selv kan bestemme når man skal se et program. I januar 2018 ble Netflix målt til å være verdt 100 milliarder dollar, men dette betyr likevel ikke at de kan ta det rolig.
Selv nå som Netflix både er blant de største streamingtjenestene og har begynt å lage ikke-engelskspråklig innhold, er det tydelig at det brygger opp til et værhardt konkurransemarked innen streaming på nett. Og for kundene betyr dette at vi alle nå skal fristes vekk fra TV-en.
-- Vi ønsker å lage flere serier basert på mer tradisjonelle TV-formater, som reality, dokumentar- og konkurranseserier. Vi ser at der er bred appell for slike type programmer, sier Netflix' innholdssjef Ted Sarandos til DN.
-- Ekte historier med ekte mennesker
Søndag skal Netflix-talkshowet "The Bleak" lanseres. Programlederen, Michelle Wolf, inviterer dagsaktuelle gjester til å ha en uformell samtale foran kameraene. For øvrig har også talkshow-legenden David Lettermann laget Netflix-TV i et halvår allerede.
Netflix vil bruke mellom 7,5 og 8 milliarder dollar -- over 60 milliarder kroner -- på filmer og TV-serier til streamingbiblioteket. At TV-seriene ikke er manusbaserte er også et poeng i seg selv.
-- For eksempel har vi hatt global suksess med den japanske realityserien "Terrace House", som er en slags japansk "Big Brother", bortsett fra at det er null sex og alle deltagerne er snille med hverandre. Den suksessen viser en stor interesse for ekte historier med ekte mennesker, sier Sarandos til DN.
Likevel er det fortsatt ikke sikkert at Netflix er sikret evig liv i norske hjem. I august 2017 diskuterte Salvador Baille og Lucas Weldeghebriel streamingtjenestens fremtid i en Shifter-podcast du kan høre her.