Norsk-svenske Oneflow på liste over Europas mest lovende oppstarter

Publisert Sist oppdatert

Red Herring vurderer hvert år 1200 oppstartsbedrifter i Europa og velger ut de 100 mest lovende. Stockholm-baserte Oneflow, som ble startet av bergenseren Anders Hamnes, var i år et av selskapene som havnet på den prestisjefylte listen.

-- Å vinne denne prisen viser at fremtiden Oneflow forestiller seg allerede har begynt. E-kontrakter vil endre måten vi gjør forretninger på, sier en fornøyd Hamnes.

OneFlow har laget en tjeneste som samler alle stegene i en avtaleprosess i ett og samme verktøy. Slik kan selskaper digitalisere, skrive under og lagre hele kontraktstrømmen. Som et resultat blir store mengder papirdata overflødig og gir brukerne bedre kontroll over selskapets data.

Hamnes flyttet til Stockholm i 2009 for å satse på gründerdrømmen. I november hentet selskapet hans, Oneflow, ti millioner kroner. Han mener selskapet har potensial til å bli en ledende aktør i markedet for digital avtalehåndtering.

— Vi skal definere dette markedet og bli det åpenbare valget for selskaper når det kommer til avtaleverktøy, sa Hamnes i november.

Hard konkurranse

Red Herring har siden 1996 årlig offentliggjort en liste med de 100 mest spennende oppstartene i Europa og senere, i verden. De nominerte vurderes på ut fra 20 kvantitative og kvalitative kriterium. Disse inkluderer selskapets økonomisk ytelse, sosiale verdi, teknologiinnovasjon, disruptivitet, markedspåvirking, proof of concept, kvaliteten på ledelsen, gjennomføring av strategi og integrasjon i sine respektive næringer. Målet er å finne kvalitet fremfor “buzz”.

CEO Alex Vieux i Red Herring mener at det var spesielt vanskelig å dele ut prisen i år.

-- Vi mener Oneflow representerer en visjon, et driv og en innovasjonsevne som kjennetegner suksessfulle oppstartsbedrifter. Oneflow burde være stolt over deres prestasjon, spesielt siden konkurransen var så høy, sier han i en pressemelding.

Tidligere har selskaper som Alibaba, Facebook, Google, SalesForce.com, Skype, SuperCell, Spotify, Twitter, and YouTube havnet på Red Herring-listen.

Ingen helnorske selskaper

I år var det ingen helnorske selskaper på den endelige topp 100-listen til Red Herring. Norden var likevel godt representert med 14 selskaper, med 7 fra Danmark, 3 fra Sverige og 4 fra Finland.

Red Herring. Grafikk: Per Buer.

Det er ikke første gang Norge er dårlig representert på listen. I fjor skrev seriegründer Per Buer et innlegg på Shifter der han, med utgangspunkt Red Herring-listen, diskuterte kvaliteten på det norske gründerøkosystemet.

Grafen under viser hvordan Norge har gjort det på listen frem til i fjor.