Tom Arnøy i Zedge.

Norske Zedge på verdenstoppen: En av de mest nedlastede appene i 2017

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 7. februar 2018

Den norske appen, som lar brukerne laste ned ringetoner og mobilbakgrunner gratis, ble lastet ned åtti millioner ganger i fjor. 

I en pressemelding fra Zedge fortelles det at det er Apptopia som har publisert en liste over de mest nedlastede appene i verden i 2017. Listen har blitt publisert hos tidsskriftet Forbes — og blant de andre selskapene finner man Facebook, Uber, Snapchat, Instagram, Skype, og andre.

Tom Arnøy, administrerende direktør og gründer Tom Arnøy i Zedge, sier at denne listen bekrefter at Zedge har lykkes, men at de ikke skal leve lenge på gamle meritter.

— Vi er godt fornøyde med å ligge i toppen på en liste som er dominert av sterke globale merkevarer. Vi har vært i toppsjiktet i mange år og har lykkes spesielt godt i USA. Stabiliteten bekrefter at vi har etablert et navn som folk kjenner igjen i store deler av verden, sier Arnøy.

De åtti millionene nedlastninger for 2017 er det samlede antallet for både Apple og Android. Zedge har mer enn 30 millioner månedlige brukere — med andre ord skifter mange bakgrunner og ringetoner til mobilen sin ofte. Zedge ble børsnotert i 2016, og ble da verdivurdert til en halv milliard.

Likevel jobber ikke Arnøy og de andre i Zedge døgnet rundt hele året, og i forkant av julen 2017 fortalte Arnøy at han planla å tilbringe tid med barna og gjøre ting han ellers nedprioriterte, slik som å gå på ski.

Zedge-appen har kommet på Forbes-liste over de mest nedlastede appene i 2017.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.