helse

Johannes Berggren forlater Learnlink.

Learnlink-gründer går til Dr. Dropin: «Det er ikke så mye spennende for en CTO å gjøre lenger, og vi kan like gjerne spare de pengene»

Jobben er gjort i læringsstartupen. Johannes Berggren går nå til en helsesektor som skriker etter teknologer.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått syv år siden Johannes Berggren hoppet av informatikk-studiene for å satse for fullt på læringsstartupen Learnlink sammen med Jonas Hyllseth Ryen og Tellef Tveit. Selskapet har utviklet en digital plattform som hjelper elever med skolearbeidet – både med en-til-en leksehjelp og i den senere tid kurs i koding. Nylig forlot teknologisjefen selskapet.

– Vi startet Learnlink ved siden av studiene, og tilnærmingen har alltid vært at «vi jobber her så lenge vi lærer masse». Det siste året har det vært veldig lite engineering-utfordringer i, og jeg har endt med å jobbe mer med markedsføring enn teknologi. For en teknolog blir det litt lenge. Det var på tide med noe nytt, sier Berggren.

Vakkert

Learnlink-gründeren går inn i Dr. Dropin av flere grunner. En av de er at det trengs flere teknologer i helsebransjen.

– Fastlegene tvinges til å krige med utdaterte IT-løsninger og jobbe 50 timers uker for å rekke å følge opp alle pasientene sine. Teknologi skal gjøre livene våre enklere, men få leger opplever det slik, mener Berggren.

Etter hans oppfatning er Dr. Dropin et eksempel på noen som har lykkes med å bruke teknologi.

– Jeg har alltid trodd at tung regulering var problemet, men det har Dr. Dropin motbevist de siste årene. Vi har bare så vidt begynt å skrape overflaten av hva teknologi kan gjøre for å levere bedre helsetjenester til flere mennesker, og i mine øyne er det lite som er vakrere enn at private selskaper kommer på banen og skaper arbeidsplasser samtidig som det frigjøres kapasitet hos det offentlig.

«Ikke VC-mat»

Berggren viser til at Dr. Dropin på få år gått fra én klinikk på Majorstuen, til 300 ansatte og et teknologi-team på over 30 personer, samtidig som de har håndtert store deler av covid-logistikken i Oslo og hele Gardermoen.

– De har gjort videokonsultasjoner mainstream blant notorisk konservative brukere, og gjort private helsetjenester tilgjengelig for folk med vanlig lønn, påpeker Berggren.

– I en tøff makroøkonomisk tid er det mange selskaper som sliter. Forlater du også Learnlink fordi det ikke har gått slik dere hadde håpet?

– Man skulle jo alltid vokst raskere, selvfølgelig, men vi har doblet omsetningen hvert år i fire år, og det er jo kurant vekst, selv om det ikke er VC-mat. Produktene er gode, plattformen er feilfri, og supporthenvendelsene er nærmest eliminert. Det er ikke så mye spennende for en CTO å gjøre lenger, og vi kan like gjerne spare de pengene frem til det blir behov for en ny CTO en gang i fremtiden.

Johannes Berggren presiserer at han skal fortsette i styret i Learnlink.

– Så jeg har ikke forlatt skuta helt.