oda

Fredrik Gulowsen i NYBY. Foto: Lucas Weldeghebriel

Ny Oda-gründer med kritikk mot investorene

– Det de gjør er helt vilt, og det er en merkelig oppførsel som tyder på at de har veldig stor tro på egen dømmekraft, sier Fredrik Gulowsen til Dagens Næringsliv. 

Publisert

Det har stormet mye rundt matleveringsselskapet Oda den siste tiden. 

Sist ut er at selskapets svenske avdeling, Mathem, har gått inn i rekonstruksjon, under ett år etter fusjonen mellom de to selskapene.

Oda-gründer Jon Kåre Stene har kritisert fusjonen, som har vist seg å bli et tapssluk. 

Nå slutter en annen Oda-gründer, Fredrik Gulowsen, seg til kritikken.

– Det de gjør er helt vilt, og det er en merkelig oppførsel som tyder på at de har veldig stor tro på egen dømmekraft, sier Gulowsen til Dagens Næringsliv. 

Han retter hard kritikk mot Oda-investorene Verdane, Kinnevik og Summa Equity, som han mener er i ferd med å ødelegge selskapet. 

Han hevder blant annet investorene har hatt dobbeltroller som har skadet Oda, og beskriver det som «nesten komisk arrogant» at de skviset ut gründerteamet som bygget opp en av Nord-Europas mest effektive logistikkløsninger.

– Her har du investorer og styremedlemmer som bruker mellom fem og ti prosent av tiden sin på et veldig komplekst selskap, og likevel detaljstyrer de fra 10.000 fots høyde, sier Gulowsen til DN.

Gulowsen, som var med på å starte Oda i 2013, påpeker at eierne har tapt milliarder på Mathem og byttet ut hele ledelsen. Han stiller også spørsmål ved sparkingen av Munthe-Kaas kort tid etter at han ble utnevnt som konsernsjef.

Verdane-sjef Bjarne Lie benekter at de hadde en aktiv rolle i fusjonsforhandlingene, og hverken Summa Equity eller Kinnevik har kommentert saken.