Seriegründer og investor Are Traasdahl.
Seriegründer og investor Are Traasdahl.

Are Traasdahl siler ut investorer på to kriterier: «Det andre er at jeg ikke jobber med drittsekker»

Seriegründer og tech-milliardær Are Traasdahl sikret nylig 120 millioner til sitt nye foodtech-selskap, og mener han har skaffet et massivt forsprang på konkurrentene.

Publisert Sist oppdatert

Et knapt år etter at det nye prosjektet til Tapad-gründeren ble kjent, sikret han denne uken 120 millioner kroner til videreutvikling av konseptet Crisp, som bruker stordata i et forsøk på å optimalisere forsyningskjedene i matvareindustrien.

Riktignok skjøt han inn 40 millioner kroner fra egen lomme, men 75 millioner av runden på totalt 120 millioner kroner kommer fra det amerikanske fondet Firstmark Capital. I porteføljen deres finner man størrelser som Pinterest, Shopify, og Airbnb, blant andre.

Traasdahl kjenner fondet godt, ettersom det var inne i Tapad før han solgte selskapet til Telenor i 2016. Men det var ikke selvsagt at de fikk bli med i den innledende runden med Crisp, for det var ifølge gründeren ikke mangel på friere: «Vi pleide å få én henvendelse i uken fra investorer som ville inn – nå få vi tre til fem henvendelser i uken,» uttalte han til DN denne uken.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her