Grnder og administrerende direktr Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no
Grnder og administrerende direktr Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no

Karl Munthe-Kaas har investert i flere av landets heteste startups: På sikt drømmer han om å etablerte et norsk tech-fond på 10 milliarder

Engleinvestoren Karl Munthe-Kaas har bygd en solid portefølje i startup-Norge, og ser for seg en investorkarriere på heltid.

Publisert Sist oppdatert

I februar tittet startup-investor Karl Munthe-Kaas Oslo Børs og tenkte at den noterte porteføljen hans var vel høyt priset. Dessuten skulle han snart kjøpe seg dyrt hus. Det var på tide å trekke seg ut og sette den likvide formuen på sparekonto.

– Det var ikke en veldig god analyse, jeg hadde bare en dårlig følelse, så jeg tok alt jeg hadde av børs. Solgte alle fond og enkeltaksjer, forteller han om det som viste seg å være en svært klok avgjørelse ettersom corona-krisen kort tid senere herjet med børsen.

Startup-investeringene hans, derimot, rørte han ikke. Kolonial-gründeren har i løpet av en knapp femårsperiode plassert millioner i noen av landets mest omtalte og suksessrike oppstartsbedrifter.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her