KARRIERE
Arkwright X-medgründer forlater Unloc og slår seg sammen med tech-hodejeger
Esben Poulsen var blant de første som satset penger på Unloc, noe som åpnet døren for hans inntreden som driftssjef i startupen for snart tre år siden. Nå skal han sikre internasjonale vekstselskaper nøkkelkompetanse sammen med tech-hodejeger Tor Daneshmand.
Etter å ha vært med å bygge opp en investeringsarm for konsulenthuset Arkwright i 2017 og brukt den til å investere i Unloc året etter, meldte danske Esben Poulsen overgang til porteføljeselskapet i 2020.
Der har han vært driftssjef (COO) inntil nylig. Nå har Poulsen fått ny jobb som driftssjef for rekrutteringsbyrået Amby - tidligere First Engineers.
Paulsens nye arbeidsgiver har vokst hurtig, ifølge deres egne opplysninger, fra en omsetning på 35 millioner kroner i 2020 til omkring 100 millioner kroner i fjor. Samtidig har organisasjonen vokst til 120 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Stockholm og Krakow.
– Han er ansatt fordi han har en veldig spennende bakgrunn. Han bringer med seg «management consulting»-hodet, har en analytisk tilnærming og kan løse komplekse problemstillinger. Han har også vært med å skalere opp et selskap, som er noe vi hjelper våre kunder med. Og så har han vært med å bygge opp Arkwright X, og kan tenke som en investor, som er en målgruppe vi jobber tett med. Det er superverdifullt for oss, sier gründer og daglig leder Tor Daneshmand om ansettelsen.
Han har tidligere delt sin trestegsmodell for rekruttering av utviklere med Shifter.
Ambisjonen til Amby er å bli en ledende aktør internasjonalt, noe de skal få til ved å blant annet satse på venture-støttede vekstselskaper som kundesegment.
– Vi gjør en del internasjonale prosjekter for VCer i Europa, og får tilgang til mange spennende kunder. Der kan Esben spille en rolle, både med med å skalere organisasjonen og med å knytte sterke kommersielle bånd, sier Daneshmand.
«Old school»
– Jeg hadde ikke tenkt så mye på rekruttering før vi sto i Unloc og skulle ha mye folk. Da brukte vi Amby, og jeg ble kjent med dem, forteller Poulsen selv.
Han mener veksten i selskapet han nå blir en del av, er imponerende.
– Så skjer det veldig mye innen rekruttering av tech-talenter. Det er en ganske «old school» bransje, som er klar for en ny tilnærming. Amby har store ambisjoner. De har gjort det bra i Norge, og nå skal vi ut i verden.
Han vedkjenner at det ikke nødvendigvis var kjærlighet ved første blikk.
– Jeg var litt skeptisk, for det er vanskelige med rekruttering. Men Amby er «next level», mener han.
Erfaringene han tar med seg
Poulsen peker på erfaringer både fra Arkwright og Unloc, som viktige ting han tar med seg inn i ny jobb.
– Det er i stor grad min bakgrunn fra venture og startup som kan bli brukt. Amby er sterke på de områdene, og det hjelper med kredibiliteten å ha noen som har jobbet med de store venture-aktørene i Europa, noe jeg har gjort.
– En av erfaringene jeg har, er hvordan man går inn i et nytt marked. Man må bygge en form for kredibilitet uten å selge det inn. Man må selge det ved å vise hvor god man er. Å bygge opp merkevare og tilstedeværelse i nye markeder, er en nøkkel. Da er partnerskap og samarbeider viktig.
Tiden i Unloc
– Hvordan vil du beskrive tiden i Unloc?
– Det var noen av de mest lærerike årene i min karriere. Det har vært fantastisk - og tøft. Noen dager var de beste i verden, andre veldig vanskelig. Man kjenner at man lever når man jobber i et slikt selskap.
Det er stor avstand mellom den operasjonelle rollen i Unloc, som han nå forlater, og den han hadde som investor gjennom Arkwright X.
– Når man er investor er man med - men ikke helt. Det er litt som å være trener, man står på sidelinjen og ser på spillerne.
Poulsen mener samtidig at Unloc er i gode hender, og presiserer at han fortsatt sitter på eiersiden der.
– Unloc har et godt fundament i en bransje som er i ferd med å bli klar, sier han.