Energi

Beyonder skal konkurrere i den globale batteri-kampen fra Haugalandet

Fikk støtten fra myndighetene de hadde ventet på.

Fra venstre: Ordfører i Tysvær kommune, Sigmund Lier (Ap), CEO i Beyonder, Svein Kvernstuen og leder for Haugalandet Næringspark, Tiril Fjeld.
Fra venstre: Ordfører i Tysvær kommune, Sigmund Lier (Ap), CEO i Beyonder, Svein Kvernstuen og leder for Haugalandet Næringspark, Tiril Fjeld.
Publisert

Batteri-startupen Beyonder kunngjorde mandag at de valgte å etablere sin første fabrikk i Rogaland, nærmere bestemt i Haugaland næringspark som er under utvikling og i ferd med å bli en av landets største.

Fabrikken er ventet å skape 500 til 600 arbeidsplasser. Ved full kapasitet kan det bli snakk om 2000 nye jobber.

Avgjørelsen kom etter positive signaler fra myndighetene om å støtte opp om en norsk batteri-industri.

– Vi har ikke skjult at vi har sett på internasjonal beliggenhet for fabrikkene våre. Men med klare signaler fra myndighetene om at de vil sikre internasjonalt konkurransedyktige betingelser for stor-skala battericelle-produksjon, ligger alt til rette for at vi kan nå opp i verdensmesterskapet her fra Norge, sier gründer og daglig leder Svein Kvernstuen i Beyonder.

Beyonder har ansatt internasjonale batteri-teknologer for å utvikle bærekraftige battericeller fra blant annet norsk sagmugg. Nylig ansatt Chief Technology Officer Han Ho Lee har 31 års erfaring fra batteri-industrien i Sør-Korea.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS