FINTECH

Ble beskyldt for å stjele «startup-idé» – nå er verdien skrevet til null

Kredinor har ikke fått fart på rådgivningskonseptet Kan, og skriver ned konseptet til null i tredje kvartal. I mellomtiden har en av gründerne som anklaget Kredinor for å stjele, meldt oppbud.

Administrerende direktør Rolf Eek-Johansen i Kredinor.
Publisert

For snart ett år siden gikk en gründerkvartett hardt ut i DN og anklaget inkassoselskapet Kredinor for «ran på høylys dag», etter lansering av tjenesten Kan i 2023.

Konseptet skulle gjøre det enklere for brukere å få oversikt over sin økonomi. Planen var å la bedrifter betale for å gi ansatte tilgang.

– Det er så grovt at vi ikke kan la det ligge, uttalte gründer Inga Tomasdottir i Einka til avisen, og viste blant annet til at Kredinor hadde brukt designelementer og funksjoner, eksempelvis en økonomisk helseskala, som de mente var unik for oppstartsselskapet. Også gründer Inge Five sa til avisen at han hadde luftet ideen om et slikt konsept til Kredinor, uten at det ble tatt videre.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Kredinor avfeide anklagene.

Nå har inkassoselskapet skrevet ned verdiene av Kan til null. Det går frem av den seneste kvartalsrapporten.

Grepet utgjør brorparten av en større nedskrivning på totalt 85,3 millioner kroner, som sørget for et negativt totalresultat på -75,7 millioner kroner for Kredinor foregående kvartal.

Den underliggende driften er derimot god, ifølge selskapet, som tidligere denne måneden rapporterte at resultatet etter skatt ville endt på 9,6 millioner kroner uten nedskrivningene.

– Jeg er glad for at den positive utviklingen i driften fortsetter. Vi har dette kvartalet gjort nedskrivninger av immaterielle verdier i Kredinor AS som ikke lenger har økonomisk verdi. Det påvirker resultatet i stor grad. Men isolerer vi den underliggende driften, ser vi at vi fortsatt er på riktig vei, sier Rolf Eek-Johansen, CEO i Kredinor, i en pressemelding.

I mellomtiden har Tomasdottir lagt ned Einka Økonomi. Selskapet ble oppløst i august og slettet fra foretaksregisteret så sent som 7. oktober.

Shifters søsterside BankShift har forsøkt å komme i kontakt med Tomasdottir mandag formiddag, uten hell. Vi kommer tilbake med mer.