Boost AI-gründer Lars Ropeid Selsås.
Boost AI-gründer Lars Ropeid Selsås.

Boost AI henter krisemillioner: «Ingen visste når man kunne hente penger igjen»

Alliance Venture følger opp 40-millionersinvestering.

Publisert Sist oppdatert

Det norske chatbot-selskapet Boost AI har hentet flere millioner kroner i en «mellomrunde». Det bekrefter gründer Lars Ropeid Selsås, men vil ikke si hvor mye penger det er snakk om.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

BOOST AI AS

Boost.ai har utviklet og leverer automatiserte kunderådgivningstjenester (chatbot) basert på kunstig intelligens. Ved hjelp av teknologien kan kundene håndtere interaksjoner med både ansatte og kunder.

Les mer om selskapet her

SANDNES

Lars Ropeid Selsås

50+

  • LARS SELSAS HOLDING AS
  • HVI HOLDING AS
  • FINSTART NORDIC AS
Se hele selskapsprofilen

Etter det Shifter forstår er det Alliance Venture som har fulgt opp investeringen de gjorde i 2018. Den gang skjøt de inn 40 millioner i en emisjon som priset selskapet til 400 millioner, og allerede mot slutten av samme år ble det spekulert i interesse som priset selskapet til én milliard kroner.

– Dette er en liten mellomrunde som gir lite utvanning. Corona kom og verden gikk til helvete. Ingen visste når man kunne hente penger igjen. Vi var villig til å gå litt ned på «valuation» for å sikre «runway», sier Selsås i en knapp kommentar til Shfiter.

Samtidig understreker han at «businessen går bra», og forteller at selskapet satte rekord på salg i første kvartal.

I fjor sommer fortalte gründeren at de fremover skulle jobbe mer aktivt med salg. Året før økte selskapet inntektene fra 14 millioner kroner til 39 millioner, og var nær breakeven.

Alliance Venture ønsker ikke å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS