Børge skulle dyrke «remote»-kulturen til Whereby i Førde. Så dukket Tibber opp.
Hopper av jobben i en av landets heteste tech-startups, og begynner i en annen.
Etter mange år i hovedstaden flyttet Børge Dvergsdal og familien i høst hjem til Førde i Sunnfjord, for, som han selv sier, « å optimalisere livet».
En slik relokalisering krever gjerne en omfattende jobbsøkerprosess. For Dvergsdal derimot, ble det en mulighet til å rendyrke budskapet han selv har solgt inn om «remote working», som partneransvarlig i videokonferanse-startupen Whereby.
– Jeg synes det gikk greit. Den største utfordringen er følelsen av isolasjon. Derfor må organisasjonen rigges slik at prosessene er optimalisert mot et fleksibelt arbeidsliv med distribuerte team, og det har vi jobbet mye med i Whereby, sier han.
Likevel byttet Dvergsdal arbeidsplass denne uka. Han hopper over til en annen av landets heteste tech-startups, strømselskapet Tibber - som har hovedkontor i nettopp Førde. Stillingstittelen forblir den samme.
– Det var vanskelig å si nei til. De har et spennende produkt, som jeg har veldig troa på. I tillegg viser de at man kan bygge selskap fra hvor som helst. Man trenger ikke sitte i de store byene. Sånn sett, er det er litt i Whereby-ånd, sier Dvergsdal.
Gamle kjente
Dvergsdal kan sies å være godt over gjennomsnittlig interessert i nye løsninger og selskaper. Tibber er den tredje startupen han jobber i, og han har «vært kunde siden dag én». Han var involvert i Whereby allerede før selskapet ble spunnet ut av Telenor, og ble med gjennom salget til Videnor. Før dette jobbet han med sin egen startup, Konjekt, som før de la ned, utviklet en slags privat søkemotor som skulle fungere på tvers av skylagrings-tjenester og lokale harddisker.
– Nå er jeg veldig ydmyk for at jeg får være med på reisen til enda et produkt jeg bryr meg veldig om, sier han.
– De utfordrer et tradisjonelt marked og endrer hele forretningsmodellen. Jeg synes det er utrolig spennende at et slikt produkt, som gir kontrollen til kunden, med full oversikt over strømforbruket og i tillegg hjelper dem å spare strøm, kommer fra Norge. Og for meg, som er lokal fra Førde, betyr det ekstra mye å være med på reisen.
Dialogen med Tibber oppstod ganske snarlig etter at han og familien flyttet hjem, ettersom han kjente gründeren bak strømselskapet fra før, Edgeir Vårdal Aksnes.
– Vi har diskutert og delt erfaringer fra de to selskapen lenge. Da jeg flytte hjem igjen, kom dialogen i gang, og han ønsket å ha meg med på reisen. I og med at det er så spennende, var det vanskelig å si nei.
Verdifull erfaring
Dvergsdal bekrefter at en god del av remote-kompetansen fra Whereby vil komme godt med også i Tibber, ettersom selskapet har kontorer i både Stockholm, Helsinki og Berlin, i tillegg til hovedkontoret i Førde.
– Mange av prosessene er like. Dette er noe flere og flere selskaper må gjøre. Det er utfordringer som følger med det, men det er også store muligheter hvis du gjør ting rett, påpeker han.
Nye samarbeid
Nylig inngikk Tibber et samarbeid med Clas Ohlson, og fra før jobber de blant annet med norske Easee, som utvikler smarte elbil-ladere.
Denne samarbeidsmodellen skal Dvergsdal dyrke videre, forteller han.
– Min jobb blir å identifisere samarbeidspartnere som har et felles utbytte av å gi kundene en enklere hverdag og mer kontroll. Det synes jeg er kjempespennende. Alle må ha strøm og for oss handler alt om sluttkunden, sier han.