TV-profil Markus Bailey leder sendingene i Portal One.
TV-profil Markus Bailey leder sendingene i Portal One.

Brødrene Kasin har lagt The Future Group bak seg: Mener de har funnet portalen til fremtidens spillmarked

Portal One har i det stille sikret seg noen av verdens fremste venturekapitalister som eiere. Gründerne Bård Anders og Stig Olav Kasin tror suksessformelen er å ikke legge så mye vekt på penger.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2019 sto Stig Olav Kasin i en hotellkorridor i San Francisco og trippet. Bybildet bar preg av at verdens største arrangement for den profesjonelle spillindustrien, Game Developers Conference (GDC), var underveis - og gründeren fra Notodden hadde fått audiens med bransjehøvdingen Fred Chesnais, daglig leder i det legendariske spillselskapet Atari.

Merkevaren Atari dateres tilbake til 1972, og selskapet regnes i dag som en pioner i den moderne spillindustrien, det være seg arkadespill, videospill eller spillkonsoller. Braksuksessen Pong, som på mange måter definerte kursen for spillutvikling i to tiår, ble fulgt opp av klassikere som Centipide, Breakout, Asteroids, Space Invaders, Pac Man og Video Pinball.

Spillene har tålt tidens tann, og har de seneste årene fått fornyet gjennomslagskraft gjennom populærkulturelle fenomener som Netflix-serien Stranger Things og storfilmen Ready Player One. Sistnevnte, ved stjerneregissør Steven Spielberg, hadde inntil nylig de globale rettighetene for bruk av merkevaren i egne produksjoner.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her