Mathias Mikkelsen i Memory.
Mathias Mikkelsen i Memory.

Norsk tech dropper USA: «Vi må fortsatt tenke stort. Men det kan gjøres fra Norge.»

Memory-gründer Mathias Mikkelsen hadde droppet å flytte til Silicon Valley om han hadde startet på nytt i dag, mens SafetyWing-gründer Sondre Rasch mener fordelene med å ha base i San Francisco blir stadig færre. USA er ikke det det en gang var for utvikling av nye teknologibedrifter.

Publisert

Unge, europeiske teknologibedrifter venter stadig lenger med å åpne kontor i USA, viser en ny undersøkelse gjennomført av det anerkjente investeringsselskapet Index Ventures. Og når de først reiser over dammen, er motivasjonen en helt annen nå enn for kun fem år siden.

Den samme trenden gjelder norske selskaper, ifølge tidligere Silicon Valley-sjef for Innovasjon Norge, Gro Eirin Dyrnes.

– I 2014 og 2015 så vi at startups nærmest bestemte seg for å flytte selskapet til Silicon Valley før markedet eller produktet var validert. Det førte nok til store, og tildeles unødvendige kostnader for mange.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her