Torvald Kvamme, administrerende direktør i Bulder Bank.
Torvald Kvamme, administrerende direktør i Bulder Bank.

Bulder Bank: «Vi har ikke noe imot å ta over rollen som utfordrerbanken fra Bergen»

Utfordreren Bulder Bank pekes ut som vinner etter dagens DNB-bud på Sbanken. Det er en påstand administrerende direktør Torvald Kvamme ikke gjør noe som helst for å avvise.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg må si at jeg ble veldig overrasket da jeg fikk høre dette. Verdiforslagene til de to bankene er så veldig forskjellig. Det ser vi jo i kommentarene til kundene utover dagen, sier Kvamme til Shifter.

Kvamme er blant annet spent på hvordan DNB skal klare å få til et godt lånetilbud for de kundene som naturlig har havnet hos Sbanken. Han er også rimelig sikker på at en fusjon vil føre til en kundeflukt fra Sbanken.

– Det er nesten helt innlysende at det vil bli en kundeflukt. Ser du på EPSIs kundemåling, så ligger Sbanken helt på topp og DNB helt på bunn. Det vil påvirke veien videre, sier Kvamme, som tror mye vil endre seg fremover.

– Det er ikke noen hemmelighet at vi har hatt en god kundevekst, og at vi faktisk har tatt kunder fra Sbanken. Både på grunn av pris, men også fordi vi har en enkel og moderne løsning uten gebyrer , sier Kvamme.

I de første kommentarene etter at budet ble kjent, er det flere som peker på at en sammenslåing av DNB og Sbanken vil åpne opp store muligheter for mindre aktører.

– Jeg tror for eksempel at Bulder Bank i dag bør sprette champagnen. For nye aktører i markedet, vil dette nå øke mulighetene, sa Jarle Holm, daglig leder i Monner til Shifter.

Det samme er Stefan Astroza, analysesjef i Cicero Consulting inne på, men inkluderer morbanken Sparebanken Vest i vinnerkabalen.

Torvald Kvamme er ganske enig i den analysen:

– Vi har ikke sprettet champagnen ennå, men det er ingen her som henger med nebbet og er deprimert i dag, sier Kvamme og ler så det buldrer.

– Så dere er klare for å overta utfordrerposisjonen?

– Skal du bære utfordrerposisjonen, må du ha innovative fremoverlente personer som vil være med på den reisen og ha et inhouse it-miljø som kan ligge i front i utviklingen. Det har vi jobbet med helt siden 2013, da Jan Erik Kjerpeseth ble konsernsjef i Sparebanken Vest, sier Kvamme.

– Så ja, vi har ikke noe imot å ta over rollen som utfordrerbanken fra Bergen. Det går så fint, humrer han.

Powered by Labrador CMS