David Baum tror selskapene kan få til mye mer sammen, og gleder seg over oppkjøpet.
David Baum tror selskapene kan få til mye mer sammen, og gleder seg over oppkjøpet.

Danske Swiipe henter tosifret millionbeløp fra norske investorer

Det danske fintech-selskapet vil forbedre brukeropplevelsen ved nettshopping. Nå henter de millionbeløp fra FinStart Nordic.

Publisert Sist oppdatert

Den danske fintech-startupen Swiipe vil gjøre online shopping lettere, raskere og billigere.

Forrige mandag landet de en tosifret millioninvestering fra investeringsfondet og innovasjonsselskapet Finstart Nordic, eid av Sparebank 1 SR-Bank. Det melder selskapet i en pressemelding.

– Swiipe er en ekstremt interessant aktør i betalingsmarkedet. Selskapets teknologi fjerner friksjon for e-handelsmarkedet både gjennom en bedre brukeropplevelse og mer kundevennlige løsninger på en unik måte, sier David Baum, administrerende direktør i Finstart, i meldingen.

Skal ekspandere til nord og sør

Baum mener at Swiipe har et stort potensial i det internasjonale markedet, og ambisjonene er høye for fintech-selskapet med base i Hellerup, nord for København.

Nå er målet for selskapet å utvide kundenettverket i Danmark. De mener at det ikke vil ta lang tid før det også utvides nordover. På lengre sikt er det også planlagt å ta resten av det europeiske markedet.

I følge Swiipes grunnlegger og administrerende direktør Anders Riis går ting "for sakte" når dansker handler på nettet.

– Først må du identifisere deg med navn og adresse, og så må lommeboken vises slik at du kan legge inn betalingsinformasjonen din. Samtidig er betalingsgebyrene "enormt dyre".

Han synes prosessen er for tungvint, mens det å handle på nettet skal være like enkelt som å gå inn i en fysisk virksomhet.

FinStart Nordic har tidligere investert i selskaper som Boost.AI, Monner og Lucidtech.