Kjerstin Braathen blir Rune Bjerkes arvtaker som styreleder i Vipps.
Kjerstin Braathen blir Rune Bjerkes arvtaker som styreleder i Vipps.

DNB-sjef Kjerstin Braathen ny styreleder i Vipps

Rune Bjerke gir stafettpinnen videre etter fem år.

Publisert

Samtidig som betalingstjenesten Vipps er midt i den største lanseringen på mange år, med betaling via appen i butikk, gir Rune Bjerke seg som styreleder i selskapet, melder DN.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

VIPPS AS

Vipps er det ledende selskapet innen smartbetaling i Norge. Vipps tilbyr betalings- og ID-løsninger. Med Vipps kan man sende og be om penger, dele regninger og betale fakturaer. Vipps tilbyr også et betalingsalternativ i netthandel.

Les mer om selskapet her

OSLO

Rune Garborg

50+

  • DNB BANK ASA
  • 1 Betaling As Sparebank
  • BALDER BETALING AS
Se hele selskapsprofilen

Bjerke har vært styreleder siden oppstarten for fem år siden. I fjor ga han seg også som toppsjef i DNB. Fremover vil han bruke mer tiden på verv utenfor storbanken, opplyser han overfor avisen.

Arvtakeren i DNB ble Kjerstin Braathen, og det er også hun som nå tar over styreledervervet i Vipps.

– Jeg tror det er viktig at styreleder også er leder i én av de store bankene. Eierne må være tett på, for at utviklingen kan fortsette, sier Bjerke til DN.

Han sier samtidig at «mange frø er sådd, og forhåpentlig dyrker vi frem flere betalingsløsninger» de neste to årene.

I et stort intervju med Shifter har DNB-sjef og ny styreleder i Vipps, Kjerstin Braathen, sagt at hun håper å skape «et nytt Vipps».

– Vipps var helt klart en "boost" i organisasjonen. Suksessen ga oss en stolthet og mestringsfølelse, og den viste hva vi virkelig kan få til på kort tid. Det er en av de tingene vi må ta vare på, se på som vårt fortrinn. Vi har muligheten når vi klarer å mobilisere organisasjonen, sier hun i intervjuet.

Powered by Labrador CMS