klima

Doblet omsetningen: Sikter mot videre vekst med flere store USA-avtaler

Bærekrafts-oppstarten økte inntektene i løpet av 2023, viser årsregnskapet. 

Gründer og daglig leder Anders H. Lier i Energi.ai
Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne sommeren delte Energi.ai-gründer, Anders H. Lier, om sin hobby med Shifters lesere – nemlig en 20 måls vingård på hvaler. 

Nå viser årsregnskapet for 2023 at hovedvirksomheten hans også er i utvikling. 

Der fremgår det at inntektene til Energi.ai nesten ble doblet i løpet av fjoråret, fra 3,1 millioner norske kroner i 2022 til drøye seks millioner i 2023. 

Resultat før skatt havnet på -23,5 millioner, fra -11,4 millioner i 2022. Selskapet har i løpet av året ansatt flere til teamet, og lønnskostnadene økte dermed fra 5,9 millioner til 15,5 millioner i fjor. 

– Det har vært et år der det har skjedd utrolig mye. Vi har oppskalert selskapet, vunnet mange kunder og bygget et utrolig sterkt tech-team med et bra salgsapparat i Norden, USA og Latin-Amerika, sier Lier til Shifter. 

Startupen leverer altså en teknologiplattform for bærekraftsrapportering som skal hjelpe bedrifter med å bli klimanøytrale. Lier er selv kjent impact-investor og tidligere toppsjef i Katapult. 

Lier forteller videre at de også har gjort betydelige investeringer i utvikling av teknologien og i etablering i USA og Brasil. 

USA-gjennombrudd

Tidligere i år kunne Energi.ai-gründeren dele at de utvider i USA med det amerikanske sykehussystemet OhioHealth som ny kunde. 

De har i tillegg landet avtaler med flere andre børsnoterte selskaper, deriblant YPB og Huntington Bank ved inngangen eller så langt i 2024. 

De har også sikret fornybar-selskapet AES Energy i Brazil siden sist Shifter skrev om selskapet. 

– Det er veldig sterk etterspørsel. Det er store regulatoriske krav til å bruke løsningen vår, men det er også mange bedrifter som prøver å differensiere seg fra konkurrentene ved å være grønnere. Det er det vi gjør. Vi hjelper bedrifter å vinne grønn business, påpeker Lier. 

– I USA er det mindre regulatorisk press, men vi ser at vi har fått et gjennombrudd der nå, legger han til. 

– Hvordan har og vil de nye kontraktene påvirke veksten til selskapet fremover?

– De gir grunnlag for at vi kommer til å se sterk vekst i 2024. I fjor var andre oppstartsår, mens vi nå har kommet til en skaleringsfase der vi forventer betydelig vekst. Vi har allerede sett mye av veksten nå før sommeren. 

– Vi ser jo at kontraktene vi vinner i USA er betydelig større enn de vi har vunnet i Norden. Det er et mye større marked enn i Norden, naturligvis. 

Shifter har flere ganger skrevet om Energi.ai, som blant annet har fått med flere profilerte investorer og suksessgründere på eiersiden – deriblant TRK Group, Autostore, Bulk Infrastructure og FSN Kapital. 

Selskapet ble etablert i 2021 og har siden fått inn DNB, Sparebank1, Kulturdepartementet, Amnesty, FIFA, FN, Nordkraft og en rekke andre kunder. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.