helse

Dr.Dropin henter 185 millioner kroner

Skal akselerere veksten og ekspandere internasjonalt.

Dr.Dropin-gründer Daniel Sørli.
Publisert Sist oppdatert

På nyåret slukte Dr.Dropin den digitale hudlegetjenesten Snapmed for 30 millioner kroner og varslet flere oppkjøp. Snapmed-gründer Håvard Dalen har i Shifter forklart hvorfor de valgte å selge tjenesten til det opprinnelige Askeladden & Co-selskapet.

Les mer: (+) Derfor solgte de selskapet til Dr.Dropin

Nå henter den private og hurtigvoksende helseaktøren 185 millioner norske kroner, i en runde ledet av SHS Capital og Yabeo, to internasjonale venturekapital-firmaer.

Eksisterende investorer som Andenes Ventures og Stenshagen Invest deltok også.

Dr.Dropin-gründer Daniel Sørli uttaler:

– Med denne betydelige investeringen, ser vi frem til å utvide tjenestene våre utenfor Norge ytterligere, og gi alle, fra privatpersoner til offentlige enheter, moderne og effektive helsetjenester drevet av den nyeste medisinske forskningen og teknologien.

Selskapet verdsettes ifølge DN til nærmere 850 millioner kroner i en kapitalinnhenting.

Askeladden & Co er fremdeles største eier, og partner Martin Schütt, sier:

Vi er glade for å se SHS og Yabeo tre inn som aktive investorer i Dr.Dropin. De vil være viktige for selskapets fremtidige reise og vi ser på dem som sterke partnere som bringer ikke bare kapital, men også bransjeekspertise og et langvarig nettverk.

Vi er fortsatt svært motiverte for å fortsette å støtte Dr.Dropins viktige reise med å bygge Europas raskest voksende helsestartup, legger Schütt til.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*