Elbil

Easee-konkurrent doblet inntektene

Elbillader-selskapet Zaptec utnytter at Easee har hatt utfordringer og leverer knalltall for Q4.

Norske Zaptec leverer gode tall for Q4 2023. Samtidig som konkurrenten Easee har utfordringer med produktet.
Publisert Sist oppdatert

Zaptec, som selger elbilladere, hadde et sterkt fjerde kvartal i 2023, skriver Finansavisen

De tjente 408 millioner kroner, opp fra 239 millioner året før. Det ser med andre ord ut som at de har klart å utnytte den at konkurrenten Easee har ligget med brukket rygg. 

Det endte likevel med tap for Zaptec, riktignok mye mindre enn i 2022 – fra 45 millioner kroner i minus til 18,6 millioner. Etter skatt endte de likevel opp med et lite overskudd på 4,1 millioner kroner, en stor forbedring fra tapet på 40,6 millioner kroner i samme kvartal året før.

For hele 2023 omsatte selskapet for 1,4 milliarder kroner, nesten dobbelt så mye som i 2022. De har også en solid ordrebok, med bestillinger verdt 451 millioner kroner ved utgangen av året. 

Med en eksportandel på 72 prosent viser Zaptec til vekst i Europa, til tross for en utfordrende tid for elbilladerprodusenter. Nå forbereder de flere nye produktlanseringer for det europeiske markedet, og inntektene fra eksport gikk opp med 75 prosent i kvartalet. Tilbake i Norge økte salget med 51 prosent.

Et høydepunkt for det børsnoterte selskapet er produksjonen av deres 500.000. ladestasjon, som bidrar til en total energileveranse på 600 millioner kWt.


Denne saken er skrevet med hjelp av ChatGPT, men desket av Shifters journalister.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.