Administrerende direktør i Easybank Oddbjørn Berentsen. Foto: Easybank
Administrerende direktør i Easybank Oddbjørn Berentsen. Foto: Easybank

Easybank og BRAbank slår seg sammen

Aksjen stiger 40 prosent etter nyheten.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver selskapene i en melding.

Easybank blir den overlevende enheten, og bankens toppsjef Oddbjørn Berentsen vil fortsette som sjef for den sammenslåtte banken som får navnet BRAbank og noteres på Merkur Market.

– Vi ser frem til å slå oss sammen med BRAbank og skape en sterk plattform for å fortsette veksten i det nordiske markedet for forbrukerfinansiering og styrke distribusjonen av våre SMB-produkter, sier administrerende direktør Oddbjørn Berentsen.

– Sammenslåingen av Easybank og BRAbank vil skape en sterk og skalerbar spiller, som vil gi et solid grunnlag for å realisere ambisjonene våre mer effektivt. Dette er sannsynligvis den beste strategiske matchen blant nisjebank-spillere, sier Svein Lindbak og Viggo Leisner, styreledere i henholdsvis Easybank og BRAbank.

Den foreslåtte transaksjonen vil være en sammenslåing av alle aksjer, hvor BRAbank-aksjonærer vil motta 0,07 Easybank-aksjer pr BRAbank-aksje. De eksisterende BRAbank-aksjonærene vil eie 50% av de totale utestående aksjene etter fusjonen.

Etter nyheten fra selskapene har BRAbank-aksjen steget med 40 prosent.

Transaksjonen er avhengig av godkjennelse fra aksjonærene i begge selskapene, og er ventet gjennomført i slutten av tredje kvartal.

Powered by Labrador CMS