David Baum, seriegründer og nå avtroppende leder i Finstart Nordic, Sparebank 1 SR-Banks innovasjonssatsing.
David Baum, seriegründer og nå avtroppende leder i Finstart Nordic, Sparebank 1 SR-Banks innovasjonssatsing.

Seriegründeren har lagt planen for å jakte startups for egen regning: «Dessverre er det fortsatt 99 prosent bullshit innenfor fintech»

Avtroppende Finstart Nordic-sjef, David Baum, om den krevende øvelsen å bygge investeringsportefølje på vegne av en 180 år gammel bank, hvorfor han nå velger å satse som privat investor istedenfor - og hvilke startups han for all del kommer til å styre unna.

Publisert

Da David Baum i 2018 takket ja til å lede Sparebank 1 SR Banks 300-millioners prosjekt, lå ambisjonene kun nedfelt i et dokument. Finstart Nordic skulle bli en oppstartsfabrikk så vel som bankens investeringsarm mot nordiske selskaper.

To år senere er jobben gjort, forteller Baum, som samtidig trer av.

Porteføljen består i dag av 12 selskaper, hvorav to er utviklet internt, deriblant Beaufort, som skal jakte et anti-hvitvaskingsmarked verdt 72 milliarder dollar.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her