Elliptic Labs CEO Laila Danielsen

Elliptic Labs gjør seg klar for børs: Prises til 1,4 milliarder kroner

Ultralydselskapet henter 125 millioner kroner og entrer Merkur Market.

Publisert

Sensor- og ultralydselskapet Elliptic Labs gjør seg klare ting børsnotering og henter millioner i forkant. Det skriver Finansavisen.

Selskapet jobber med store aktører som Intel og Samsung på teknologiplattformen, med Infineo og Texas Instrument på komponenter, og med Google og Microsoft på programvare.

Teknologien til Elliptic Labs handler om bruk av ultralyd for å «fjernstyre» mobiltelefoner med håndbevegelser, og har lenge blitt brukt av den kinesiske elektronikkgiganten Xiaomis telefoner.

Carnegie og SpareBank 1 Markets er våpendragere når selskapet nå går på børs, og de forespeiler investorer EBITDA-marginer på godt over 50 prosent.

Men før det skal selskapet hente 125 millioner kroner i en emisjon. Prisingen av selskapet er på nesten 1,4 milliarder kroner.

Handelsbanken Fonder, Aktia Asset Management og Danske Kapital har tegnet seg for 65 millioner kroner som hjørnestensinvestorer. I tillegg har Tore Engebretsen, Edvin Austbø og MP Pensjon tegnet seg for minst 20 millioner.

Planen er å gå på Merkur Market med første noteringsdag 15. oktober. Innen 12 måneder skal selskapet videre til Oslo Børs eller Oslo Axess.