En rekke norske tech-selskaper planlegger notering på Oslo Børs' hovedliste og Merkur Market.
En rekke norske tech-selskaper planlegger notering på Oslo Børs' hovedliste og Merkur Market.

Børs-bølge i norsk tech: Fordelene og ulempene startups må tenke over

Play Magnus er det seneste i rekken av norske teknologiselskaper som søker opptak på børsen. – Jeg tror dette vil inspirere mange i Norge til å være med å starte selskaper, sier seriegründer John Markus Lervik.

Publisert

Denne uken ble det kjent at teknologiselskapet til sjakkener Magnus Carlsen, Play Magnus, forbereder en søknad om opptak på Oslo Børs' Merkur Market.. Planen er at aksjen skal kunne handles på markedsplassen allerede i oktober.

Noteringen blir sannsynligvis den 17. på Merkur Market og den 23. totalt på Oslo Børs hittil i år - langt over normalen. Merkur er tilpasset børsdebutanter, og har vist seg å være særlig populær blant teknologiselskaper. Kahoot og Zwipe er blant aksjene som handles på plattformen, og i år har selskaper som Pexip, ayfie og Mercell kommet til, mens e-læringsselskapet Mintra er underveis.

Og bølgen ruller videre.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her