folkefinansiering
En av disse er nå lønnsom for første gang. Den andre hakk i hæl
Dealflow og Folkeinvest kan begge vise til gode resultater fra fjoråret.
Dealflow hadde i fjor inntekter på litt over 10 millioner kroner, og leverte et resultat på 1,9 millioner kroner, ifølge årsrapporten. Det er første gang selskapet leverer sorte tall, og et solid hopp fra 2020-inntektene, som var på 3,4 millioner kroner og et resultat på minus 5 millioner kroner.
– Veksten fra 2020 til 2021 var utrolig bra, noe som viser at folkefinansiering er kommet for å bli, sier Stine Sofie Grindheim, daglig leder i Dealflow, til Shifter.
– Vi er fornøyde med fjorårets resultat, og syns det er skikkelig stas å være første plattform innenfor folkefinansiering som er lønnsomme. Alt tyder på at 2022 skal bli et tøffere år, men vi jobber på og har troen på videre vekst, sier Grindheim.
Sikter mot dobling
Folkeinvest hadde til sammenligning et resultat på minus 2,2 millioner kroner, men kan samtidig vise til inntekter på over 14 millioner kroner, opp fra 4 millioner kroner i 2020.
– Folkeinvest har bevisst investert i topplinje, vekst og en skaleringsstrategi vi allerede ser resultater av, sier Amalie Holt, kommunikasjonssjef i Folkeinvest, til Shifter.
Per nå er ikke en kortsiktig, lønnsom bunnlinje like viktig, legger hun til.
– Vi sikter mot en dobling av våre resultater i 2022, sier Holt.
Hva gjelder underskuddet, sier hun:
– Inntekter kommer sjelden uten kostnader. Gjennom 2021 gikk vi blant annet fra fem til 16 ansatte, der vi blant annet har økt kapasiteten til å håndtere økt kundeinngang og økende emisjonsstørrelser, sier Holt.
Les også: Eiendom står for mer enn halvparten av norsk folkefinansiering