Ducky og Mizuho markerer starten på det som kan bli et langt samarbeid.
Ducky og Mizuho markerer starten på det som kan bli et langt samarbeid.

En mystisk e-post ble starten på en japansk kjempeavtale for den norske klimastartupen

Litt over ett år senere skal Ducky fra Trondheim vekke japaneres klimaengasjement, på oppdrag for et av landets mektigste finansselskaper.

Publisert Sist oppdatert

Økonomien var ikke all verdens i Ducky da det nærmet seg jul i 2018. Klimastartupen jaktet en ny investeringsrunde, og det var stresset stemning i selskapet. Midt oppi dette tikket det inn en mystisk epost til Bogdan Glogovac. Avsenderen var Anna Martinez i et selskap kalt RocketSpace. De San Fransisco-baserte konsulentene hjalp store selskaper over kloden med innovasjon.

— Hun skrev at vi hadde blitt shortlistet til en mulighet i det asiatiske markedet, og spurte om vi ville være ett av 20 selskaper som ville være med videre til neste runde. Det var bare en liten lead, ikke noe mer, forteller Glogovac om eposten som skulle vise seg å være langt mer betydningsfull enn han hadde forestilt seg.

Den utrolige tanken

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her