Matt Smith og Yrja Oftedahl stiller igjen som programledere for hackathon-live-sendinger. Denne gangen er det EU som står i bresjen.

EU hiver seg på hackathon-trenden: Får norsk bistand

Skal samle innovatører fra 33 land til å løse corona-krisen.

Den siste måneden har det vært flust med hackathons over hele verden, i et håp om å finne nye løsninger på corona-krisen. I slutten av mars klarte frivillige studenter og gründere å samle det norske tech-miljøet til en 47-timer lang digital konkurranse, og i påsken ble The Global Hack arrangert, med deltakere fra 98 land. Nå hiver også EU seg med.

Europakommisjonen har lansert en oppfordring om deltakelse i et felleseuropeisk Hackathon for å koble innovatører, partnere og kjøpere over hele Europa for å finne løsninger for coronaviruset. Det melder de i en pressemelding.

Arrangementet vil foregå 24-26. april. Også dette hackathonet skal ha livesending fra Norge, med Yrja Oftedahl og Matt Smith i front.

– Dette felleseurpeiske hackathonet er eksempel på hvordan Europa kan samles i krisetider. Det er inspirerende å se slik solidaritet fra vårt fellesskap av innovative folk. Våre mest talentfulle hoder skal gjøre sitt beste for å finne løsninger på coronaviruset og støtte våre innbyggere. Dette er en europeisk innovasjon i aksjon, sier EUs kommisjonær for innovasjon og forskning, Mariya Gabriel.

Alle de 27 EU-landene skal delta, i tillegg til Norge, Israel, Sveits, Tyrkia, Ukraina og Storbritannia.

Anita Krohn Traaseth, som sitter i det europeiske innovasjonsrådet (EIC), oppfordrer alle til å bidra i helgen.

Anita Krohn Traaseth.

– I Norge har oppstartsmiljøet allerede etablert en god kultur og forståelse for hackatons, så håper å se ulike miljøer bidra denne helgen, sier hun til Shifter.

De seirende løsningene vil bli invitert til å bli med i EIC sitt program, og får tilgang til investorer, stiftelser og andre finansieringsmuligheter fra hele EU-kommisjonen.