transport

Får støtte til å utvikle systemer for klimavennlige reiser

Nimmo i Molde har fått tildelt 7,8 millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge.

Eirik Sandøy Aa og Vebjørn Heggdal.
Publisert Sist oppdatert

Tilskuddet skal gå til å utvikle en unik programvare for delt transport som skal få flere til å la bilen stå, hevder selskapet i en pressemelding.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Pilot T- tilskuddet retter seg mot norske bedrifter som skal utvikle og teste løsninger for et mer effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. På statsbudsjettet er det satt av 34 millioner til dette arbeidet og moldebedriften Nimmo stikker nå av med nesten en fjerdedel av denne potten. 

Med i regjeringens handlingsplan for inkludering 

Nimmo har så langt gjort seg bemerket gjennom en tjeneste som frakter barn til og fra fritidsaktiviteter. Pilotprosjektet i Molde fikk nasjonal oppmerksomhet som den eneste løsningen av sitt slag i Europa, og et tiltak som kunne løse både tidsklemma, klimamål og fremme inkludering blant barn og unge. 

Regjeringen inkluderte Nimmo aktivitetstransport som ett av tiltakene i sin «Handlingsplan for like muligheter til å delta i kultur- idretts- og friluftslivsaktiviteter». Selskapet fortsetter med fokuset miljøvennlig og likeverdig mobilitet når de nå skal produsere systemer i større skala, og legge til rette for at enda flere kan benytte seg av delt transport. 

Jakter nye investorer

Det er gründerne Vebjørn Heggdal og Eirik Sandøy Aa som også står bak konsulentselskapet Nivero AS som har skapt Nimmo-konseptet. 

– En så stor anerkjennelse fra Innovasjon Norge betyr mye i utviklingen av et ungt selskap med et helt nytt produkt, sier Vebjørn Heggdal, daglig leder i Nimmo. Tilsagnet fra Innovasjon Norge krever en økt andel investorkapital og gründerteamet jobber nå med å få flere investorer med på reisen med Nimmo.