investor

Fersk investor-trio vil være «ekstremt hands on». Gjør sin første investering

– Vi ser på oss selv som en slags medgründer, sier partner i Takt Venture. 

William Le Normand, Håvard Siem Nakken og Daniel Harvei Sandvold har via Takt Venture nylig investert 2,5 millioner kroner i ny startup.
Publisert Sist oppdatert

William Le Normand og Håvard Siem Nakken sto allerede bak Takt Studio da de tidligere i år etablerte Takt Venture. 

Til dette prosjektet hentet de også inn Daniel Harvei Sandvold

Sammen med Magnus Øgård Meisal er sistnevnte kjent som en av to gründere bak FOMO Works. Kontorfellesskapet ble i 2022 solgt til Christian Ringnes via Eiendomsspar. 

– Vi fokuserer på at vi skal kunne bidra med kompetanse, ikke bare kapital. Vi skal heller ikke ha volum, men kvalitet, sier Le Normand om den ferske satsingen. 

– Vi har gått sammen for å lage et venture-selskap som er ekstremt hands on i en kritisk fase av tidlig-fase startups.

Selv har han erfaring som gründer av Ish Studio, og Le Normand jobbet i sin tid som daglig leder i Loftet Studentinkubator, tilknyttet Høyskolen i Kristiana. Han har også jobbet i Arta+, et startup-studio i Stavanger, og i Softeq, et venture-studio i USA. 

– Vi har en kjærlighet for teknologi som løser konkrete problemer. Da snakker vi ekte problemer, ikke å få maten levert to minutter raskere enn konkurrentene, sier partneren. 

Debut-investering

Debuten havnet hos Dibbel, et oppstartsselskap som utvikler et driftssystem for underentreprenører. 

Takt Venture investerte 2,5 millioner kroner og sitter nå på 25 prosent av selskapet. 

– Akkurat nå har vi et veldig bra moment, og vi er i dag kun to ansatte, sier Dibbel-gründer Linus Johnsen.

Han forteller at de nylig signerte en stor avtale med dere første kunde, Thermax, en totalleverandør innen brannvern og brannsikring - en prosess Takt Venture tok del i. 

– Vi har jobbet tett med dem Thermax i ett år, gjennom en lengre pilotfase, sier Johnsen  og deler ambisjonen å omsette for 15 millioner kroner neste år. 

– Vi opplever en svært fornøyd brukermasse, der vi kontinuerlig jobber med å forbedre og utvide funksjonaliteten til systemet, basert på tilbakemeldinger fra brukerne. 

Linus Nilsson Johnsen (til venstre) er gründeren bak Dibbel, som han etablerte tidligere i år. Her sammen med Takt Venture, og kollega Dennis Lars William Hagström (i midten).

– Motivasjonen er veldig høy

Trioen bak Tak Venture jakter nemlig B2B-software innen eiendomsteknologi og industrielle løsninger med stort vekstpotensial, lik Dibbel, forteller Le Normand. 

– Men all teknologi som gjør prosesser enklere, raskere eller mer kostnadseffektive innen B2B, er alltid interessant, sier han og gjentar:

– Det viktigste er at teknologien løser reelle problemer. Det er for eksempel ikke vits å implementere AI dersom kunden ikke er moden nok for å bruke det. 

Mer om Takt Venture

Investeringsstrategi: Fokus på kompetanse og kvalitet over volum. Årlig mål: Få, nøye utvalgte investeringer. Prioriterer B2B-software innen eiendomsteknologi og industriell digitalisering.

Teknologi og bransjerLøsninger på reelle problemer, med særlig interesse for AI/maskinlæring og digitalisering av tradisjonelle bransjer. Primært software. 

Eierskap og struktur: Investerer fem til 25 prosent i første runde, avhengig av behov og verdivurdering.

Vurdering av startups: Fokus på problemforståelse, marked, team og tillit. Viktige metrics: TTV (Time To Value), jevn bruk, cashflow og breakeven-scenarioer. Krav: AS etablert, konkret problem og løsning presentert i et kortfattet dokument.

Gründerteam og samarbeid: Foretrekker team med både bransjeerfaring og teknologikompetanse. Verdsetter gründere som er ydmyke og har markedskunnskap. Bidrar aktivt med nettverk, rådgivning og praktisk støtte. 

Tidshorisont og exit-strategi: 3–5 års tidshorisont. Foretrukket exit: Oppkjøp eller sekundærsalg, men beholder ofte en mindre andel.

Denne oppsummeringen er skrevet med kunstig intelligens og kvalitetssikret av Shifters redaksjon. 

Takt Venture kan investere fra en halv til tre millioner kroner, og de tar ifølge Le Normand mellom fem og 25 prosent eierskap i første runde, helt avhengig av verdi og behov. 

– Vi er heller ikke redde for å være den første som investerer, som vi også gjorde i Dibbel, men vi ser også aktivt etter investorer som kan bli med oss på runden, så lenge de opererer innenfor bygg- og anlegg, vår primære bransje, sier han og legger til: 

– Målet vårt er å være en partner som tilpasser seg gründerens behov, slik at de kan lykkes på sine egne premisser. Det at vi putter våre egne penger i selskapene gjør at motivasjonen vår for at gründerne lykkes er veldig høy. Om det betyr at vi også må stå opp 04:30 for å ta flyet til Bergen for å hjelpe til med «closing» av kunder, så gjør vi det.