oppussing

Flip med SLIP og flere lønnsomme måneder tross motvind i bransjen 

Oppussingsplattformen rapporterer om vekstår i 2024, og store ambisjoner for 2025. 

Oppussing: Håkon Kavli (t.h.) er daglig leder og gründer av Flip som ble startet i 2021.
Oppussing: Håkon Kavli (t.h.) er daglig leder og gründer av Flip som ble startet i 2021.
Publisert

– Det har vært dyrtid og man jobber med motvind i oppussingsbransjen, men vi vokser likevel stort tross det, sier Håkon Kavli, medgründer og daglig leder i Flip. 

Fjoråret bød på god vekst og flere lønnsomme måneder for oppstarten bak plattformen som har ambisjoner om å bli «Uber for oppussing», rapporterer Kavli.

Totalt landet omsetningen på 11,7 millioner kroner. Dette er en økning fra året før, da tallet var 7,4 millioner. Underskuddet bedret seg også, fra -3,1 millioner i 2023 til -2,2 millioner i fjor.

Videre forteller oppussings-gründeren at selskapet var lønnsomt i mars, juni, august og september, med en omsetning på over 1,2 millioner kroner – som er beløpet selskapet trenger for å gå «break even» med dagens kostnadsbase.

– Beste måned var juni med 1,7 millioner, som er bra med tanke på at vi primært gjennomfører mindre overflate-oppussing, sier Flip-sjefen. 

– Ser lyst på fremtiden

Flip er altså en digital plattform for oppussing som kobler kunder og håndverkere. Den forenkler hele prosessen fra spesifisering og anbudsinnhenting til kvalitetssjekk, kontakt kommunikasjon og fakturering.

Selskapet ble etablert i 2021 av Kavli og medgründer Harald Løberg. 

Ambisjonen nå er kraftig vekst i løpet av våren, og total lønnsomhet i 2025 med en omsetning på rundt 20 millioner. 

– Men med alle planene vi har i «pipeline», og markedsplanen vi legger opp til nå, sikter vi mot 50 millioner kroner i omsetning neste år, i beste fall, sier Kavli.

– Vi ser veldig lyst på fremtiden nå når renten skal ned, begrunner han i tillegg. 

Fra venstre: Håkon Kavli daglig leder og Harald Løberg medgründer.
Fra venstre: Håkon Kavli daglig leder og Harald Løberg medgründer.

Samarbeid med If

Antallet oppussingsoppdrag i 2024 var på 310, med et gjennomsnittlig ordrevolum på 37.500 kroner.

Shifter har tidligere skrevet om at oppussings-oppstarten sikret en pilotavtale med forsikringsselskapet If. Samarbeidet gikk ut på at de to aktørene tilbød tjenesten «If småskader» – en løsning som effektiviserer reparasjon av boligskader som ikke dekkes av forsikringen.

Blant milepælene Flip har oppnådd den siste tiden er at de nå har signert et fullverdig og utvidet samarbeid med forsikringsselskapet. 

Ekspansjon 

– Dette viser at vi er klare til å vokse, også utenfor Norges grenser, sier Kavli. 

Avtalen markerer starten på selskapets internasjonale ekspansjonsplan, der Sverige er første steg i andre kvartal, forteller han.

De har flere lanseringsplaner i samarbeid med svenske meglerkjeder på gang. 

– Det som er gøy med Sverige er at de har et såkalt ROT-fradrag, det vil si at selskaper som pusser opp hvitt får 30 prosent skattefradrag på arbeidskostnadene. Det er noe man har fordi man har skjønt hvor stort problem det er med svart arbeid i markedet. 

Nylig lanserte de også et nytt AI-verktøy som skal gjøre det enklere å gi prisestimater for oppussingsoppdrag.

– Vi ser også stort potensial i å hjelpe håndverkerne med egne prismodeller og funksjonalitet for automatisk budgivning basert på prisestimatene Flip presenterer. 

SLIP-avtale

Rett før jul sikret de ny finansiering på rundt én million kroner. 

– Jeg vet ikke hvordan kapitalmarked har vært totalt sett, men jeg er fornøyd med at vi har klart å hente penger og at vi har vært rigget riktig fra start. 

Kavli fortsetter: 

– Det har sikkert vært mange konkurser i løpet av den siste tiden, som ikke er rart når pengene sitter langt inne hos VCene. Det har vært hardt å være gründer, men jeg tror de som kommer seg gjennom perioden står veldig støtt, sier han optimistisk. 

I tillegg har de omgjort tidligere gjeld fra investorer til aksjer i selskapet gjennom en såkalt SLIP-avtale fra sommeren

Investorene denne gangen var Valkyrien Holding AS (Ovtun Eiendom) og Buldreheim AS (privat investor).

– Med denne internrunden får vi brukt våren på å bevise enda mer av det vi har på gang inn i høysesongen og legger grunnlaget for å gjennomføre en Serie A til sommeren.

Planen er altså å hente ytterligere mellom 20 til 30 millioner kroner til sommeren.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.