offentlig støtte
Forskningsrådet gir 20 millioner til prosjekt i mental helse-startup
Norse Feedbacks metode får prosjektmidler.
Norse Feedback kommersialiserer en metode innen mental helse utviklet av professor Christian Moltu (Ph.D) og Sam Nordberg (Psykolog). Selskapet er eid av Moltu og Nordberg sammen med Kunnskapsparken Vestland (på vegne av Helse Førde) hovedeierne i selskapet.
For eksempel brukes programvaren Norse psykisk helse og rus (NPHR) av kommuner, spesialisthelsetjenester, fastleger, private behandlingssteder og studenthelsetjenester.
Pasientrapporterte data og AI skal styrke pasienter i deres egne hjem. Målet er å utstyre pasientene med nødvendige og pasientspesifikke ressurser, innsikt og evne til å styre egen hverdag.
Nå har prosjektet Norse Impact tilknyttet selskapet og Helse Førde blitt tildelt 20 millioner kroner fra Forskningsrådets Pilot Helse-program.
Prosjektet ledes av professor og styreleder i Norse Feedback Christian Moltu.
– Denne anerkjennelsen understreker den kritiske viktigheten rundt mental helseproblematikk og det presserende behovet for innovative løsninger. Det er svært gledelig at Forskningsrådets ekspertkomité vurderer vårt prosjekt og Norse Impact så høyt, og at Forskningsrådet ønsker å investere i vår visjon, sier Moltu i en kommentar.
Bakgrunnen for Norse Impact er en erkjennelse av at fremtidens helsekrav ikke kan møtes kun ved å øke antallet helsepersonell. Det finnes ganske enkelt ikke nok profesjonelle å gå rundt.
Pilot Helse-programmet er et initiativ som tildeler midler til ambisiøse innovasjonstrajectorier med mål om å fremme bærekraft innen helse- og omsorgstjenester, samtidig som det genererer verdi i den norske helseindustrien. Sammen skal private og offentlige interessenter utvikle effektive løsninger som raskere når pasienter og borgere. Tildelingen til Norse Impact er et tydelig signal om viktigheten av innovasjon i møtet med morgendagens helseutfordringer.