Først var de med på å lande på Mars: Nå kjøper Inventas opp Embida for å bli sterkere på elektronikk

Produktutviklere og elektronikkspesialister fusjonerer.

Publisert

– Vi opplever at Norge nå virkelig har gjort et taktskifte innen innovasjon, og vi rigger oss for enda bedre å kunne svare på våre kunders behov for å kunne løse større og mer komplekse problemstillinger, sier daglig leder i innovasjonsbyrået Inventas, Ove Pryde Pettersen i en pressemelding.

Sammensatt produktutvikling

Produktutvikling i dag handler i økende grad om å utvikle de gode sammensatte produktene, påpekes det fra Pryde Petteresen. For å klare det må forretningsmodellen og produktstrategien være riktig, og det fysiske produktet, elektronikken og den digitale løsningen må alle underbygge helheten.

– Vi vokser både organisk og ikke-organisk her nå fordi det vi driver med på elektronikk treffer godt og resonerer med kundens behov.

Inventas sin aktivitet spenner fra utviklingshjelp og fødselshjelper for små gründere til støtte i radikale utviklingsprosjekt for store multinasjonale selskap. Selskapet var nylig delaktig i den suksessfulle landingen på Mars, som leverandør til Forsvarets Forskningsinstitutt.

Spesialister

Embida på sin side har vært en viktig del av teknologimiljøet i Trondheim i en årrekke. Som spesialister innen såkalt "embedded elektronikkutvikling" har Embida jobbet med flere av teknologiutspringene fra byen de siste årene, som spesielt innen integrert elektronikk, signalbehandling, ultralyd, linux kernel, lavnivå SW og FPGA.

– Embida går nå fra å være en nisjeleverandør til å bli en del av Norges sterkeste produktutviklingsmiljø. Det vil gi nye muligheter for både våre spesialister og våre kunder, sier Vidar Hagen, daglig leder i Embida.

De ansatte i Embida blir nå å finne som en del av Inventas.

Powered by Labrador CMS