sirkulær økonomi
GoGood-toppene gir opp
De resterende ansatte i sirkulær-oppstarten permitterer seg selv etter at «kassa gikk tom».
Sirkulær-startupen GoGood går mot avvikling etter at de to resterende ansatte, Levi Nøttveit og Kristian Ruud, før jul besluttet å permittere seg selv grunnet manglende midler som følge av en mislykket kapital-innhenting i fjor høst.
Selskapet har jobbet med å finne en løsning som kunne videreføre gjenbruks-konseptet fra 2019 – med kun noen hundre tusen i selskaps-kassa.
– Vårt mål var å finne en retnng som kunne ta selskapet videre, forteller Ruud til Shifter.
Frem til jul jobbet de derfor med å selge inn ulike konsepter, men da penge-kassa til slutt gikk tom uten at de fikk tilført friske midler så de seg nødt til å permittere seg selv.
Styret jobber nå med å avvikle driften.
– Prøvde
GoGood ble etablert i 2019 av seriegründer Preben Carlsen, og sto bak en abonnementstjeneste for ombruk av møbler.
Selskapet mottok i 2020 12,8 millioner kroner fra Forskningsrådet.
Samme år landet GoGood et samarbeid med Obos om å skape et alternativ til hjemmekontoret, med coworking-spaces der folk bor. Selskapet hadde også partnerskap med aktører som Norsk Gjenvinning og Glomma Industrier, og mottok offentlig støtte fra også Innovasjon Norge og Oslo kommune.
Men nå er det altså slutt.
– Det har vært en utfordrende, men også spennende oppgave å prøve å endre hvordan bedriftsmarkedet håndterer møbler. Det er fortsatt for tidlig og krever nok mye mer «sense of urgency» fra privatpersoner og det offentlige for at slike modeller skal virke bedre, forteller Ruud.
– Er det noe dere kunne gjort annerledes for å unngå å havne der dere er nå?
– For min del tror jeg vi raskere kunne vært tydeligere på hvilken retning vi ville gå. Da vi satt oss ned i august vingla vi litt, svarer han.
Ruud tror imidlertid sirkulære-modeller er utfordrende å få til å fungere i utgangspunktet:
– Min betraktning er at det er en stor atferdsendring som skal til. Vi lever i et konsument-samfunn der vi har blitt vant til å få tak i ting og vi har ikke lenger kunnskapen til å ta vare på tingene våre på en effektiv måte.