Espen Einn.
Espen Einn.

Gründerdrømmen truet både parforholdet og privatøkonomien: Nå lever han et nytt liv som investor og startup-rådgiver

"Vi jobber fortsatt med ettervirkningen. Kall det gjerne et posttraumatisk stress-syndrom," forteller Payr-gründer Espen Einn. Han vil heller hjelpe andre startups med gode råd og kapital, i stedet for å starte noe eget igjen.

Publisert

Sammensmeltingen av Payr og Hudya ble ikke helt slik gründer Espen Einn hadde håpet. Den opprinnelige planen var at oppkjøpet skulle gjøre Hudya til en ledende betalingsapplikasjon i Norden, og skulle gå Vipps og mCash i næringen. Men det hele tok en annen vending. Payr ble som omtalt en rekke ganger her i Shifter, tvunget til å levere tilbake konsesjonen for at salget skulle kunne bli gjennomført.

– For meg ble det et eksistensielt spørsmål. Jeg skulle jo lede den nye payment-divisjonen i Hudya, men hadde ikke lenger tillatelse til å gjennomføre betalinger. Da kjente jeg på at det var mye spisskompetanse jeg ikke fikk brukt, og at jeg kunne gjøre mer nytte for meg utenfor selskapet, sier Einn til Shifter.

Etter at han hadde integrert Payr i Hudya, og bidratt det han kunne i den videre strategiprosessen, følte han at han hadde gjort sitt.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her