edtech

Gründeren bak Kahoots milliardkjøp går av

Det Kahoot-eide edtech-selskapet Clever bytter ut gründeren med en tidligere lærer. Trish Sparks har også hatt sentrale roller i Linkedin og Demandbase.

Trish Sparks er ny toppsjef i Clever, som ble kjøpt opp av norske Kahoot i fjor. Hun tar over etter Tyler Bosmeny.
Trish Sparks er ny toppsjef i Clever, som ble kjøpt opp av norske Kahoot i fjor. Hun tar over etter Tyler Bosmeny.
Publisert Sist oppdatert

Trish Sparks skal ifølge Kahoot lede Clever inn i neste fase av selskapets internasjonale ekspansjon. Sparks er en tidligere lærer, som i dag jobber med salg- og kundesupport i Clever. Hun tar over jobben som administrerende direktør etter gründer Tyler Bosmeny.

Jeg er så glad for å kunne gi stafettpinnen til en av mine nærmeste partnere, sier han.

Bosmeny etablerte selskapet sammen med medstudentene Dan Carroll og Rafael Garcia i 2012. Norske Kahoot kjøpte i fjor 100 prosent av aksjene i det amerikanske selskapet, i en avtale verdt opptil 4,2 milliarder kroner.

Nå blir han den sjette av syv gründere som har kommet inn i Kahoot via oppkjøp, som gir seg. Bosmeny fortsetter riktignok i selskapet som styremedlem og strategisk rådgiver.

Clever er ifølge partene den mest populære digitale læringsplattformen for barnehager og grunnskoler i USA. Selskapet tilbyr i praksis én innlogging til alle apper og tjenester som er godkjent av den aktuelle skolen eller skolekretsen.

Les mer: Dette er Clever Inc., det nye storkjøpet til Kahoot

– Den idelle lederen

Sparks har også tidligere hatt sentrale lederroller i Linkedin og Demandbase. Eilert Hanoa, administrerende direktør i Kahoot, uttaler følgende om nyansettelsen:

Trish er den ideelle lederen for å oppnå maksimal effekt og innovasjon. Hennes internasjonale erfaring, så vel som hennes tidlige bakgrunn som offentlig skolelærer, vil være en fordel ettersom selskapet ekspanderer globalt i år, sier han.

Selv sier Sparks:

Jeg er fylt av takknemlighet for at jeg har fått tillit til å lede Clever inn i neste fase av utviklingen. I vår neste vekstfase ser jeg frem til å fremme en innovasjonskultur, og utvide Clevers virksomhet innenlands og i internasjonale markeder, sier hun.

Mange har gitt seg

Bosmenys exit føyer seg i rekken av svært mange edtech-gründere som har gitt seg etter at Kahoot kjøpte selskapene.

Daniel Senn (Poio), Lars Petter Kjos (Motimate), Eske Gunge (Actimo), Mark Szulyovszky (Drops) og Rolf Risnes (Motimate) har alle forlatt egen skute i etterkant.

Til Shifter fortalte sistnevnte tidligere i år, at det mest krevende med oppkjøpet hadde vært å gå fra å være gründer til å jobbe i en større organisasjon.

– Det er en del av grunnlaget for beslutningen, sa Risnes.

Les hele saken: (+) Disse gründerne har gitt seg etter at Kahoot kjøpte selskapene deres

Powered by Labrador CMS