rekruttering
Gründerne teamer opp: Skroter Avantgarde Search og bygger nytt
– De som forsøker å skalere teknologi ut av Norge, fortjener all hjelp de kan få, sier No Isolation-gründer Karen Dolva, nå partner i Rede, side om side med Erik Falk Hansen.
Da No Isolation-gründer Karen Dolva skulle tre av og finne selskapets nye toppsjef i fjor, satte hun Avantgarde Search på saken.
De dro i land en avtale med Morten Jørgensen og imponerte Dolva i denne prosessen, forteller hun.
Omtrent på samme tid ønsket Erik Falk Hansen, gründeren bak Avantgarde Search, å teame opp med noen som kunne bygge rekrutteringsselskapet videre.
Siden oppstarten i 2019 har Avantgarde Search, som spesialiserer seg på rekruttering til teknologi- og tidligfase-selskaper, hentet vekstkapital i flere omganger, jublet over omsetningsrekorder - og bistått kunder som Airthings, Kahoot og Oda, blant flere.
Falk Hansen og Dolva innledet i sommer samtaler om et potensielt partnerskap, og etter hvert kom ideen om å gjøre en navneendring og bygge «versjon to» av selskapet.
– Det å få med en som har sittet på andre siden av bordet i teknologibransjen, mener jeg gir oss et stort konkurransefortrinn, sier Falk Hansen.
– Hun skal helt sikkert ut og bygge nye teknologiselskaper i fremtiden, så det er gøy at hun ville ta et avbrekk og bli med her.
«Positiv bidragsyter heller enn en blodigle»
Dolva går nå inn som medgründer og partner i nye Rede, som erstatter det tidligere selskapsnavnet, i tospann med Falk Hansen.
– Veldig mye er på plass allerede, takket være Erik og teamet, sier hun og viser til at de tross nytt navn, skal jobbe videre med eksisterende kunder.
– Jeg har jo valgt å bli med og starte opp Rede fordi jeg synes de allerede gjør en god jobb.
– Hvorfor skrote Avantgarde-navnet?
– Avantgarde ble jo til fordi Erik ønsket å endre måten rekruttering ble gjort på, og den filosofien tar vi med oss videre og fornyer også oss selv, sier hun.
Det nye navnet var det ifølge Dolva overraskende lett å bli enig om; R for «recruitment», E for «executive search», D for (team) «development» og E for «employee branding».
– De fire tingene vi jobber med, forklarer hun.
– Hva blir den største forskjellen mellom Avantgarde og Rede?
– Det vil ikke være noen enorme forskjeller mellom det Avantgarde mange kjenner og nye Rede. Vi kommer til å jobbe mer med styre-rekruttering for selskaper uten valgkomiteer, og vi vil bli bedre på markedsføring av stillingene vi jobber med.
Dette vil de bli bedre på
Et av flere fokusområder fremover blir likevel å strømlinjeforme leveransene, slik at selskapet kan være sikre på at de leverer høy kvalitet i hvert eneste oppdrag, forteller Dolva videre.
– Vi kan også definitivt bli bedre på å markedsføre både oss selv og stillingene vi har ute, og jobbe med «sourcing» av kandidater på nye og smartere måter.
– Jeg opplever at vi i dag er ordentlig gode på «employee branding», og vi respekterer merkevarene vi jobber med. Den verdien tror jeg vi skal understreke enda tydeligere. Det handler ikke om Rede, men om selskapene vi jobber for.
Hun ønsker også å ivareta «den fine kulturen» Falk Hansen har bygget opp.
– Hva kjennetegner den?
– Åpen, full av ambisjon og stå-på-vilje. Det er jo en relativt liten gjeng, så det er lett å holde humøret oppe, sier Dolva.
– Færre eksistensielle spørsmål
På spørsmål om hva som kan bli utfordrende, svarer hun at markedet alltid vil være en utfordring «i en bransje som dette».
– Det er betydelig lettere for oss å gjøre det bra når verden går bra og «alle» rekrutterer.
– Det er også en ny utfordring for meg å jobbe med tjenesteutvikling der folk er en så stor del av tjenesten. Det er mindre skalerbart og mer sårbart, men samtidig nærmere og enklere å måle fra uke til uke.
– Hva har du likevel med deg fra tiden i No Isolation?
– Å lede en teknologi-scaleup er hardt arbeid, og jeg er ikke fremmed for det, men den store forskjellen er at man som ren tjenesteleverandør kan gjøre en god jobb hver dag og «komme i mål», sier Dolva.
Hun fortsetter:
– I No Isolation har målstreken flyttet seg fremover hver dag, og jo bedre det går jo høyere blir ambisjonene. Det dilemmaet slipper man til en viss grad her. Man kan fokusere på å levere en god tjeneste til en og en kunde. Det er også færre eksistensielle spørsmål og noen litt mer åpenbare sannheter, sier hun.
Etter avgangen i No Isolation har Dolva vært i foreldrepermisjon. Nå gleder hun seg over å bli en del av økosystemet igjen.
– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å være en positiv bidragsyter heller enn en blodigle. De som forsøker å skalere teknologi ut av Norge, fortjener all hjelp de kan få.
– Erik sier du helt sikkert skal ut og bygge nye teknologiselskap igjen. Stemmer det?
– Ja, jeg kommer nok til å jobbe i eller med en oppstart igjen. Når, og med hva, vil tiden vise, sier Dolva.