helseteknologi

Grønt lys for kontaktløs overvåking av pasienter

– Det er stor interesse i inn- og utland, sier Vitalthings-sjefen om helsetech-porteføljens siste produkt - endelig godkjent. 

Heidi Blengsli Aabel ble tidligere i år ansatt som kommersiell direktør i Vitalthings. Her sammen med Bård Benum, gründer og CEO.
Publisert Sist oppdatert

Vitalthings ble tidligere i år priset til 290 millioner kroner etter en ny emisjon

Selskapet som utvikler kontaktløs helseteknologi, har allerede en «digital nattevakt» i markedet - og melder nå om medisinsk godkjenning på ytterligere ett produkt.

– Fantastisk og en stor milepæl, sier Bård Benum, daglig leder i Vitalthings. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Sammen med Ole Johan Ellingsen og Alf-Egil Bogen, etablerte han selskapet i 2017. 

Guardian M10, en kontaktløs pasientmonitor, kan måle pustefrekvens- og mønster uten at pasienten har sensorer på kroppen. 

Den har også en alarmfunksjon for varsling ved avvik fra standarder og personlige profiler, blant flere ting. Europeiske godkjenning innebærer at systemet har dokumentert sikkerhet og ytelse for å kunne brukes blant annet til overvåking av vitale parametere. 

– På i overkant av tre år har vi utviklet produktet som vil muliggjøre automatisk, kontinuerlig pasientovervåkning i sammenhenger der oppfølging i dag i sterk grad krever mye manuelt arbeid, eksempelvis på akuttmottak og sengepost på sykehus og i sykehjem, sier Benum - og legger til at løsningen også er under utvikling for hjemmebruk. 

– For kundene våre vil dette bety stort potensial for økt pasientsikkerhet, reduserte kostnader og bedre arbeidsbetingelser for deres ansatte, sier han. 

– Avgjørende i hektiske kliniske miljøer

Den kontaktløse pasientmonitoren er utviklet i et tett samarbeid med St. Olavs Hospital i Trondheim. 

– Guardian M10 er designet for å være intuitivt og enkelt å bruke, noe som er avgjørende i hektiske kliniske miljøer, sier Lars Erik Laugsand, overlege og assisterende klinikksjef ved akutten, ved St. Olavs Hospital. 

Helsepersonell har ifølge ham vært invovlert i utviklingen av brukergrensesnittet, noe som har resultert i et system tilpasset deres behov. 

– Det er stor interesse rundt løsningene og arbeidet vårt i inn- og utland, sier Benum, uten å kunne røpe hvilke aktører det er snakk om. 

– I tillegg har vi interesse for denne løsningen og noen tilhørende produkter som er rett rundt hjørnet - i Tyskland, Frankrike, Italia, Ungarn, Sverige og Danmark, sier han. 

Vitalthings planlegger en større emisjon i løpet av første halvår 2024, foteller Benum. 

Største investor i forrige finansieringsrunde var Coperio Holding AS ved Tore Stiles, tidligere gründer og hovedaksjonær i Checkware, solgt til det danske programvareselskapet EG.