Anders Hamnes i Oneflow
Anders Hamnes i Oneflow

Han foretrekker svenske investorer fremfor norske: Stockholms-nordmannen henter 20 millioner kroner

Oneflow-gründer Anders Hamnes skulle ønske nordmenn kunne mer om "software as a service", for da kunne han fulgt hjertet.

Publisert   Sist oppdatert

Shifter har i flere omganger skrevet om Anders Hamnes og hans startup Oneflow i Stockholm. Hamnes har ment at det er langt lettere å lykkes som teknologigründer i Sverige. Han har vist til at nordmenn er for dyre og jobber for lite, og flyttet for noen år siden til den svenske hovedstaden for å starte eget selskap.

Denne uken ble det kjent at Hamnes henter nye 20 millioner svenske kroner til softwareselskapet som digitaliserer alt som har med avtaler å gjøre - fra opprettelse og signering til arkivering. Til tross for at selskapet i fjor utvidet med et eget Oslo-kontor, har nordmannen også denne gangen holdt seg til en svensk investor.

– Vi har absolutt vurdert å hente inn norske investorer, men problemet er bare at det ikke finnes mer enn to til tre interessante ventureselskaper i Norge som kan "Software as a Service". Når det gjelder private investorer så kjenner jeg ikke til noen i det hele tatt som kan noe om SaaS i Norge. Mitt hjerte er fremdeles norsk, så jeg synes så klart dette er litt trist, sier Hamnes om hvorfor han har hentet investeringsrundene i Stockholm i stedet for i hjemlandet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 369 kroner per måned

Bestill her

Digitalt abonnement - 3690 per år

Bestill her

Bedrift som ønsker fem eller flere tilganger

Ta kontakt med
[email protected]