Anders Hamnes i Oneflow

Han foretrekker svenske investorer fremfor norske: Stockholms-nordmannen henter 20 millioner kroner

Oneflow-gründer Anders Hamnes skulle ønske nordmenn kunne mer om "software as a service", for da kunne han fulgt hjertet.

Publisert Sist oppdatert

Shifter har i flere omganger skrevet om Anders Hamnes og hans startup Oneflow i Stockholm. Hamnes har ment at det er langt lettere å lykkes som teknologigründer i Sverige. Han har vist til at nordmenn er for dyre og jobber for lite, og flyttet for noen år siden til den svenske hovedstaden for å starte eget selskap.

Denne uken ble det kjent at Hamnes henter nye 20 millioner svenske kroner til softwareselskapet som digitaliserer alt som har med avtaler å gjøre - fra opprettelse og signering til arkivering. Til tross for at selskapet i fjor utvidet med et eget Oslo-kontor, har nordmannen også denne gangen holdt seg til en svensk investor.

– Vi har absolutt vurdert å hente inn norske investorer, men problemet er bare at det ikke finnes mer enn to til tre interessante ventureselskaper i Norge som kan "Software as a Service". Når det gjelder private investorer så kjenner jeg ikke til noen i det hele tatt som kan noe om SaaS i Norge. Mitt hjerte er fremdeles norsk, så jeg synes så klart dette er litt trist, sier Hamnes om hvorfor han har hentet investeringsrundene i Stockholm i stedet for i hjemlandet.

Enklere å hente kapital

- Mener du fortsatt at det er vanskeligere å lykkes i Sverige enn Norge med en startup av denne typen?

- Ja, det er betydelig mye enklere å lykkes i Sverige enn i Norge med en tech-startup. Årsaken til dette er hovedsakelig relatert til penger. Det er veldig mye enklere å finansiere sin startup i Sverige enn i Norge. For å lykkes med et oppstartsselskap må han ha gode ideer, talentfulle mennesker, entusiasme, et marked, osv, og dette er noe som finnes overalt der det er penger. Talenter og ideer kommer der det er penger, hevder han.

Svenske profiler

I den forrige runden for halvannet år siden ledet Spintop Ventures an som største investor i runden, fulgt av tech-profiler som Lars Appelstål (Readsoft), Bengt Nilsson (IFS og Pagero) og Johan Borendal (Dynasoft/RSA og Trustweaver). Denne gangen er det Mathias Ståhlgren som kommer inn, en svensk investor som har gjort det skarpt på både børsen og med sine startup-investeringer.

- Markedet for digital avtalehåndtering er bare i sin spe begynnelse, men flere og flere vil oppdage hvilket effektivt redskap dette er. Med sin voksende posisjon i markedet og dynamiske plattform, har Oneflow alle muligheter til å lede denne utviklingen, og det vil jeg være en del av, sier Ståhlgren i en melding.

Vekst i Norden og Norge

Oneflow har vokst fra 30 til 60 ansatte det siste året. Også inntektene har økt, selv om de foreløpige er forholdsvis moderate. Omsetningen gikk fra 10 millioner svenske kroner i 2018 til litt over 17 millioner i 2019. Blant kundene er både internasjonale konsulentselskaper, bilprodusenter, klesprodusenter, telekomselskaper og dagligvareaktører, ifølge Hamnes.

Han mener den norske satsingen går riktig vei, den også. I dag er det bare tre ansatte på Oslo-kontoret, men planen er å ansette i høyt tempo nå utover året, og være rundt 15 innen utgangen av 2020.

Den nye finansieringen skal gi drivstoff til ytterligere vekst både i Norden og internasjonalt, ifølge Hamnes.

- Dere er til stede i Sverige, Danmark og Norge, hva er neste ut nå?

- Vi kommer til å åpne opp minst to nye kontor i løpet av 2020, men vi har besluttet å ikke avsløre i hvilke land det blir.