kapital
Helseteknologi-startup verdsettes til 290 millioner kroner
Vitalthings fyller opp igjen, og gründeren forventer dobbel omsetning i 2024.
Helseteknologiselskapet Vitalthings fullførte nylig en emisjon på 41,6 millioner.
Målet var å hente 35 millioner kroner, opplyser gründer Bård Benum.
Shifter omtalte selskapet på samme tid i fjor da de lukket en runde på 35 millioner kroner. Verdivurderingen var da på 150 millioner kroner i forkant av emisjonen.
Etter at ny kapital nå er på plass, prises Vitalthings til 290 millioner kroner.
– Vi har levert i henhold til de planer vi har kommunisert, og det tror jeg er en nøkkelfaktor, sier Benum til Shifter.
Vitalthings utvikler kontaktløs monitorering for oppfølging av ulike pasienter og brukere.
Den digitale nattevakten Somnofy benyttes allerede av over 30 kommuner og helseaktører. I tillegg benytter en rekke norske og utenlandske universitet løsningen til datainnsamling og forskning rundt søvn, forteller Benum.
Trondheim-selskapet ble etablert i 2017.
Største investor i denne runden var Coperio Holding AS ved Tore Stiles.
Han var gründer og hovedaksjonær i Checkware. Helseteknologiselskapet ble nylig solgt til det danske programvareselskapet EG. Siles er også professor emeritus i klinisk psykologi og har stor tro på kontaktløs monitorering av pasienter.
– Vitalthings har tatt fram løsninger som allerede i dag gir stor nytte, blant annet innenfor søvnoppfølging. Selskapets nye kontaktløse medisinske pasientmonitor har stort globalt potensial, sier Stiles i en pressemelding.
Forventer dobbel omsetning
Nylig fullførte Vitalthings sammen med DNV Imatis prosjektet "Autoskår", ledet av St. Olavs hospital. Malvik kommune og Universitetssykehuset Nord-Norge var følgevirksomheter.
Fokus har vært kontaktløs pasientoppfølging, og verdens første kontaktløse pasientmonitor for kontinuerlig pasientoppfølging er nå utviklet, heter det videre i meldingen.
Helsepersonell ved St. Olavs hospital og flere kliniske miljø har hatt en aktiv rolle i prosjektet, og Vitalthings har tatt produktet Guardian M10 videre til søknad om Europeisk medisinsk CE godkjenning.
– Starten på året har vært god, sier Benum til Shifter.
Han forventer en omsetning i 2024 på det dobbelte av fjoråret, altså 20 millioner kroner.
– Dette vil primært være på produktet vi allerede har i markedet, den digitale nattevakten Vitalthings Somnofy. Godkjenningsprosessen på det nye medisinske produktet tar litt tid, sier han.