investering

Indisk venturefond investerer i norsk hydrogenteknologi

Trondheim-selskapet Hydrogen Mem-Tech får millioninvestering fra India.

Hydrogen Mem-Techs administrerende direktør Thomas Reinertsen sammen med Samir Shah fra det indiske venturekapitalfondet Peak Sustainability Ventures.
Publisert Sist oppdatert

Det indiske venturekapitalfondet Peak Sustainability Ventures går inn i Hydrogen Mem-Tech med en eierandel på 10,5 prosent, melder partene i en pressemelding mandag. 

Investeringen er en del av selskapets pågående kapitalinnhentingsrunde på inntil 75 millioner kroner, opplyser sistnevnte. 

– Peak vurderte flere andre hydrogenselskaper før de bestemte seg for å investere i oss. Det er i seg selv en stor anerkjennelse, og et bevis på at de ser potensialet i vår teknologi, sier administrerende direktør i Hydrogen Mem-Tech, Thomas Reinertsen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Investeringen markerer en viktig milepæl for Trondheim-selskapet, som spesialiserer seg på teknologi for hydrogenseparasjon, forteller sjefen videre. 

Deres løsninger muliggjør effektiv produksjon av hydrogen fra naturgass og biogass, samtidig som CO₂ fanges, forklarer han. 

Samir Shah, managing partner i Peak, sier han ser stort potensial i teknologien. 

– Samtidig som vi utvikler kostnadseffektive løsninger for grønt hydrogen, tilbyr Hydrogen Mem-Techs membranbaserte separasjonsteknologi en effektiv metode for å utvinne hydrogen fra ulike gasstrømmer og grønn ammoniakk, sier han.

Peak Sustainability Ventures er et av Indias ledende fond innen bærekraftsinvesteringer. 

Fondet fokuserer på innovative oppstartsselskaper som jobber med klimautfordringer innen ny energi, vann, mat og klimateknologi.

Hydrogen Mem-Tech jobber nå med å utvikle en hydrogenseparasjonsenhet med fem ganger større kapasitet enn dagens, spesielt rettet mot olje-, gass- og stålindustrien.

Saken er skrevet med kunstig intelligens og kvalitetssikret av Shifters redaksjon.