Ingelin Drøpping (venstre) er ny direktør for samfunns- og næringsutvikling i Innovasjon Norge. Helle Øverbye er ny direktør for mennesker og teknologi.
Ingelin Drøpping (venstre) er ny direktør for samfunns- og næringsutvikling i Innovasjon Norge. Helle Øverbye er ny direktør for mennesker og teknologi.

Innovasjon Norge henter nye ledere fra næringslivet

Lederkabalen i Innovasjon Norge snart komplett etter fjorårets omorganisering.

Publisert

Innovasjon Norge omorganiserte virksomheten høsten 2019. Da ble ledergruppen redusert fra 13 til åtte medlemmer. I fire av stillingene ble ledere konstituert, og stillingene ble utlyst i midten av mars.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

INNOVASJON NORGE

Innovasjon Norge bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Selskapet profilerer norsk næringsliv. Innovasjon Norge bidrar til bærekraftig vekst og eksport av norsk næringsliv.

Les mer om selskapet her

OSLO

Håkon Haugli

50+

Se hele selskapsprofilen

Nå er Ingelin Drøpping fra Kongsberg Gruppen er ansatt som ny divisjonsdirektør for samfunns- og næringsutvikling i Innovasjon Norge, og Helle Øverbye fra NHST Media Group blir stabsdirektør for mennesker og teknologi i samme selskap.

– Vi får med oss ledere med solid erfaring fra næringslivet i en tid da vårt samfunnsoppdrag oppleves som viktigere enn noensinne, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, i en pressemelding.

Stillingen som stabsdirektør for virksomhetsstyring og økonomi (CFO) har vært utlyst internt og eksternt, og er den siste som skal på plass før toppledergruppen i Innovasjon Norge er komplett.

Teknologi og mennesker

Øverbye er fysiker utdannet ved NTNU og Instituttet for anvendt vitenskap i Toulouse (INSA). Hun slutter som HR-direktør i NHST etter et drøyt år. Før det har hun besatt ulike stillinger i Schibsted, deriblant som Head of People Strategy & Development i rubrikkselskapet Adevinta, som nå er skilt ut fra Schibsted og børsnotert i Oslo. Hun har også vært HR-direktør for en rekke av landets største aviser.

I sin nye stilling får hun hovedansvaret for at Innovasjon Norges lykkes med å «digitalisere kundekontakten og øke takten i digitaliseringsprosessene internt», ifølge meldingen.

– Internt tar Innovasjon Norge spreke grep gjennom å kombinere ansvaret for teknologi og mennesker i én rolle. For en teknolog som har jobbet med mennesker og teknologidrevet endring det meste av sin karriere, er dette drømmerollen, sier hun.

Romfart og forsvar

Ingelin Drøpping får på sin side ansvaret for selskapets største kunderettede divisjon, med kontorene over hele Norge. Hun kommer fra stillingen som konsernsjef for Space & Surveillance-avdelingen i Kongsberg Defense & Aerospace. Hun har tidligere vært Vice President Connectivity og Digital Service Portfolio i Panasonic Avionics, og har ledererfaring fra ulike stillinger i Panasonic Avionics, Seamless AS, Agera Norge AS og Telenor ASA.

– Produktutvikling og kommersialisering har vært viktig i hele min industrielle karriere. Jeg gleder meg til å kunne jobbe videre med dette for mangfoldet i norsk næringsliv, sier Drøpping.

Powered by Labrador CMS