helse
Inntektsfall hos Schibsted-eide leger
– På sikt tror vi dette vil gi et langt bedre tilbud til pasienter, sier Legevisitt-gründer Harald Dobloug.
I 2020 tjente Legevisitt over 20 millioner kroner og leverte et resultat på minus én million. Året etter vokste tapet til ni millioner kroner, og omsetningen sank med fem.
Selskapet står i dag bak de digitale legetjenestene Maja og Hans.
Gründer Harald Dobloug viser til at de i 2020 leverte legetjenester gjennom flere modaliteter, herunder digitale konsultasjoner og over video, hjemmebesøk og i klinikk.
– Vi hadde også avtale med Oslo kommune om covid-testing. I 2021 så vi at våre digitale konsultasjoner var langt tryggere, mer effektive og mer skalerbare enn de øvrige modalitetene, og vi valgte da å legge ned disse, sier han og fortsetter:
– Vår digitale omsetning vokste kraftig i 2021, men den totale omsetningen sank; og samtidig økte vi investeringene i teknologi, sier Dobloug.
– Langt større potensial
På sikt tror han fokuseringen og investeringene vil gi et langt bedre tilbud til pasienter - og et selskap med langt større potensial for både skalerbarhet og lønnsomhet.
– Så 2021 var et veldig godt år for oss. I 2022 er vi helt på budsjett, og vi er blitt Norges største leverandør av digitale legekonsultasjoner, sier Dobloug.
– Hva innebærer det?
– Av konkurransehensyn kan vi ikke dele de konkrete tallene, men vi er veldig stolte over å være Norges ledende innen digitale helsetjenester, gjentar han.
Selskapet hentet på nyåret 30 millioner kroner fra blant andre Schibsted Ventures.
– Vi fortsetter vår satsing på digitale helsetjenester, og Maja er et naturlig valg i så henseende. Dette er en sektor i vekst, og Schibsted Ventures har ambisjoner om å ta en ledende posisjon, uttalte investeringsansvarlig Christian Horn Hanssen den gang.