CEO i Arctern, Murray McCaig.
CEO i Arctern, Murray McCaig.

Kanadisk milliardfond åpner europeisk hovedkvarter i Oslo: Slik jakter de norsk cleantech

Nylig sprøytet statlige Nysnø 140 millioner kroner inn i Arctern Ventures, deres største investering noen gang. Nå åpner det kanadiske cleantech-fondet europeiske hovedkvarter - i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

– Vi snakket med en god del investorer i Europa, og et par i Norden, men først og fremst for å finne partnere å investere sammen med, forteller Murray McCaig, CEO i det kanadiske investeringsfondet Arctern Ventures, som kontrollerer mer enn 200 millioner dollar, tilsvarende over 1,7 milliarder norske kroner.

I forrige uke ble det kjent at fondet, som skyter penger inn i startups som utfordrer eksisterende løsninger i de fleste bransjer med bærekraftig teknologi, fikk 140 friske millioner kroner å rutte med fra Nysnø Klimainvesteringer. Det er den største investeringen det statlige, norske miljøfondet har gjort.

– Plutselig fant vi ut at de også gjorde investeringer i fond, og tenkte at det kanskje var muligheter for et partnerskap her. Og det gikk jo ganske bra!

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her