Gjeldfri-satsingen sammen med Storebrand har bidratt til å knekke inntektskoden for spare-appen Dreams. Nå håper gründer Johan Hemminger at det skal føre selskapet ut i verden.
Gjeldfri-satsingen sammen med Storebrand har bidratt til å knekke inntektskoden for spare-appen Dreams. Nå håper gründer Johan Hemminger at det skal føre selskapet ut i verden.

Knakk inntektskoden i Norge: Nå skal spareappen ut i verden med helt ny forretningsmodell

Da Dreams oppdaget at nedbetaling av gjeld var nummer tre blant nordmenns fortrukne sparemål, etter tatovering og reise, begynte selskapet å tenke i nye baner. Etter flere år med store tap, mener selskapet det endelig har knekket inntektskoden.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har laget en sparemetode som gjør det mulig for folk å finne penger de ikke trodde de hadde. Men vi hadde også en hypotese om at vår metode for å spare til en drøm, like godt kunne brukes til å få folk til å betale ned sin gjeld raskere, sier Dreams-gründer og kommersiell sjef Johan Hemminger på telefon fra Stockholm.

Sammen med Storebrand lanserte oppstartsselskapet Dreams i begynnelsen av 2020 produktet Gjeldfri, som skal hjelpe folk med å bli kvitt dyr forbruksgjeld. Det begynner med at kundene får konsolidert sine forbrukslån til ett lån i Storebrand Bank, slik at man får ned rentekostnaden.

– Så kobler vi på vår metode, for å få folk til å betale ned på lånene raskere. I snitt betaler våre kunder ned sine lån to år raskere enn normalt, sier Hemminger.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her