fond

Lanserer europeisk milliardfond

Nederlansk fondsforvalter lanserer LUMO Labs Rise Fund på 100 millioner euro som skal investere i europeiske startups.

LUMO-grunnleggerne: Andy Lürling og Sven Bakke.
Publisert Sist oppdatert

Den nederlanske fondsforvalteren LUMO Labs lanserer et nytt investeringsfond på 100 millioner euro (tilsvarende omtrent 1,17 milliarder norske kroner). 

Det LUMO om i en pressemelding. 

Fondet, som har blitt døpt LUMO Rise Fund, skal investere i europeiske oppstartsselskaper som jobber med utvikling og anvendelse av ny teknologi for et grønnere og sterkere samfunn. 

Videre er LUMO Labs' teknologifokus på nye digitale teknologier som er avgjørende for å oppnå bærekraftsmålene formulert av FN, opplyses det. 

– Vi investerer i innvirkningsdrevne gründere som har ambisjonen og potensialet til å nå et stort antall mennesker med digitale forslag rettet mot å forbedre folks livskvalitet og velvære, og avlaste det stadig økende presset på helsevesenet, sosiale tjenester og planeten, uttaler Andy Lürling, grunnleggende partner. 

LUMO vil over de neste fire årene dermed investere i mellom 30 til 35 «impact»-drevne teknologi-startups gjennom fondet. 

Ved investering vil gründerne av oppstartsselskapene automatisk bli en del av LUMOs skreddersydde coachingprogram som involverer eksterne fageksperter og erfarne gründere, i tillegg til LUMOs interne team og partnere. 

Det europeiske deep-tech fondet etablerer seg også i Norden og opplyser videre at en nordisk partner blir onboarded i løpet av høsten. 

– Våre investeringer må ikke bare lønne seg økonomisk, de må også bidra til våre spesifikke bærekraftsmål. Fra første kontakt og screening før investering legger vi mye vekt på innvirkningsforslaget til oppstartsselskapet og gir kontinuerlig støtte for å sikre at våre investeringer samsvarer med vårt innvirkningsfokus, uttaler Dagmar van Ravenswaay Claasen, seniorpartner i LUMO Labs. 

Investeringsteamet ser nå på startups utenfor Nederland, Belgia og Tyskland, deriblant i Skandinavia, de baltiske statene, Spania og Portugal. 

Oppstartsselskaper fra resten av Europa er også kvalifisert for investering fra fondet, opplyses det. 

Den nederlandske fondsforvalteren ble grunnlagt i 2016 av teknologigründere Andy Lürling og Sven Bakke, som først investerte som engleinvestorer med egne midler frem til det første fondet ble lansert i 2020. 

Gjennom det første fondet investerte LUMO Labs i 23 i «impact»-drevne og digitale deeptech oppstarter som Alphabeats, Aiosyn, Autoscriber og Hulo. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.