fond
Lanserer Nordens første sportstech-fond: – Raskest voksende tech-segment i verden
TheFactory skal investere i sportstech gjennom det nye fondet Sportstech Fund, og lanserer nytt akseleratorprogram i samarbeid med flere kjente idrettsprofiler.
Tennisballer med sensorer, apper med fotball-scoreoversikt eller AI som gir klartretips: Listen over startups som jobber med å gjøre folks favoritt-aktiviteter mer techy vokser stadig.
På bakgrunn av det lanserer TheFactory Sportstech Fund, et eget fond dedikert til å investere i nettopp sportstech.
– Det er jo et av de raskest voksende tech-segmentene i verden, sier Ingar Bentsen, daglig leder i TheFactory.
Bentsen viser til tall fra nettsiden Sportstech X som sier det ble investert rundt to milliarder dollar i sportstech og 34 fond ble etablert på verdensbasis i løpet av fjoråret.
– Fra før har vi sett at store aktører som Nike og Microsoft har kjøpt opp flere selskaper. Teknologien de ulike selskapene utvikler er ofte lette å skjønne med en gang, også for investorer.
De første pengene og investorene til fondet er allerede på plass.
De har også fått på plass samarbeid med internasjonale fond som Lead Ventures og Cerro Capital i Tyskland, Apex fra Portugal, samt Mindspring Capital og Advantage Ventures i USA – som skal bidra til å åpne verdensmarkedet for nordiske startups.
Flere idrettsprofiler
I tillegg til fondet, som er det første av sitt slag i Norden i følge Bentsen, ruller de også ut et nytt akseleratorprogram i samarbeid med Igloo Innovation, med den kjente idrettsprofilen og tidligere lederen for Olympiatoppen, Jarle Aambø.
– Vi begynte å se på hvordan startup-landskapet i Norge innenfor dette segmentet så ut allerede i fjor. Da fant vi ut at det er en stor og spennende gruppe med startups, men ingen har tatt ansvaret for å samle dem på denne måten tidligere, sier Bentsen.
Programmet starter allerede fra onsdag denne uken og blant de fem deltakerne finner vi Recharge Health, med Martin Ødegaard og Casper Ruud i spissen, og RunAgain.
– Folk er like opptatt av å løpe i USA som i Norge og resten av verden, forklarer Bentsen. Så potensialet ligner ikke på noe vi har sett før. Mange av disse selskapene er born global fordi de tilbyr løsninger som dekker folks daglige behov, sier en tydelig engasjert Bentsen.
Døpt SportstechAcademy vil programmet gå over seks måneder. I advisory boardet sitter flere kjente idrettsprofiler, som Suzann «Tutta» Pettersen (golfspiller) og Emilie Woldvik (landslagsspiller i fotball).