Cognite-sjef John Markus Lervik.
Cognite-sjef John Markus Lervik.

Midt i krisen lander Cognite storavtaler med oljekjemper: – Ikke så åpenbart at det skulle gå bra for oss

I Cognite har en håndfull mennesker fått oppgaven med å håndtere viruset. Ellers er det «business as usual». Nå triller millionene inn, og investorfrierne står i kø.

Publisert Sist oppdatert

I morgentimene fredag 13. mars stengte Norge ned, og et fly fra Houston, Texas landet på Oslo Lufthavn. Om bord var i hovedsak oljefolk som nå måtte belage seg på to uker i karantene. Møtevirksomheten på begge siden av Atlanteren handlet om den historiske knekken i oljeprisene, og selvsagt viruset som truet. Usikkerheten rådet.

Prisen på nordsjøolje var på det tidspunktet mer enn halvvert siden årsskiftet. Og verre skulle det bli. I skrivende stund vaker prisen rundt 20 dollar, ned fra godt over 60 i januar. Slike priser har man ikke sett siden før årtusenskiftet.

Men én av disse hjemvendte Amerika-reisende kunne likevel glise bredt. Gründer og sjef i dataanalysebedriften Cognite, John Markus Lervik, returnerte fra USA med en flunkende ny avtale verdt opptil 40 millioner kroner.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her